16 Mayıs 2016 Pazartesi 16:53
'Kapımız Açık' Projesi Başlıyor

İnflamatuvar bağırsak hastalarının sosyal yaşamlarını etkileyen acil tuvalet ihtiyaçlarının çözümüne destek olmak amacıyla hayata geçirilen "Kapımız Açık" projesi başlıyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İnflamatuvar Barsak Hastalıkları Derneği ile İnflamatuvar Bağırsak Hastaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde, global biyofarma şirketi AbbVie'nin de desteğiyle hayata geçirilen projeyle, hastaların günlük yaşamlarını kolaylaştırmanın yanı sıra, toplumda da farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Proje, kafe, restoran, belediye ve benzin istasyonlarını, tuvaletlerinin kapılarını bu hastalara açmaları için kampanyaya destek olmaya davet ediyor.

Uzun süreli, şiddetli karın ağrısı, ishal veya kanlı dışkılama ya da yüksek ateş şeklinde belirtiler verebilen inflamatuvar bağırsak hastalıklarıyla daha çok gelişmiş ülkelerde karşılaşılırken, sorunun dünyada görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor.

Yapılan araştırmalara göre hastalığın en fazla görüldüğü Avrupa'da her 100 bin kişiden 505'inin ülseratif kolit, 322'sinin ise Crohn hastası olduğu görülüyor.

Türkiye'de 2009'da yayımlanan İnflamatuvar Barsak Hastalıkları Derneği verilerine göre, her yıl 100 bin kişiden 4,4'üne ülseratif kolit, 2,2'sine ise Crohn teşhisi konuluyor.

Avrupa Crohn ve Ülseratif Kolit Hasta Derneği'nin (EFFCA) 5 bin inflamatuvar bağırsak hastasıyla yaptığı ankete göre hastaların yüzde 89'u hastalığın alevlenme döneminde tuvalete hızlı yetişme ihtiyacı duyarken, yüzde 66'sı yeni bir yere gittiğinde tuvaletin uygunluğuyla ilgili tereddüt yaşıyor.

Kampanyaya destek vermek isteyenler, İnflamatuvar Bağırsak Hastaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile iletişime geçip projenin destekçilerinden olabilecek.

Proje kapsamında "Kapımız Açık" kartını gösteren inflamatuvar bağırsak hastaları, projenin destekçilerinden olan firmalarda tuvaletleri öncelikli olarak kullanabilecek.

Son Güncelleme: 17.05.2016 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.