04 Haziran 2016 Cumartesi 21:33
Kılıçdaroğlu: Sanayici Malı Üretiyor, İhracat Yapamıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından İskenderun'da yapımı tamamlanan köprülü kavşak projesinin açılışına katıldı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, dış politikadan etkilenen sanayicinin malını satamadığını savundu.

Kılıçdaroğlu, düzenlenen programda yaptığı konuşmada ülkenin dış politikasına değindi. Kılıçdaroğlu, "Sakın şunu unutmayın dış politika, bir ülkenin çıkarları üzerine inşa edilmezse, dış politika, iç politikanın malzemesi haline getirilirse o ülke ciddi sorunlar yaşar. Örnek; Suriye ile bozduk, Irak'la bozduk, İran'la bozduk, Libya ile bozduk, Rusya ile bozduk, Mısır'la, Filistin'le, İsrail'le arayı bozduk. Ne oldu? Şimdi gidiyoruz, çiftçi diyor ki ürünü ürettik satacak yer yok. Niçin? Almıyoruz diyorlar. Lojistik filosu çökmüş. Hatay TIR filosunda 2. kent, şoför diyor ki tamam götüreceğiz ama nereye gideceğiz? Kapılar bize kapalı. Antalya'ya gidin, bütün oteller boş turist gelmiyor. Türkiye'yi bir Ortadoğu haline dönüştürdünüz. Sanayici malı üretiyor, ihracat yapamıyor. Dış politika şimdi doğrudan sizi vurmaya başladı." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 04.06.2016 21:33
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.