05 Mayıs 2016 Perşembe 17:08
Kordsa'dan Bu Yılın İlk Çeyreğinde 56,6 Milyon Tl Net Kar

Kordsa Global bu yılın ilk çeyreğinde 56,6 milyon TL net kâr elde etti.

Kordsa Global'den yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı ilk çeyreğini 488 milyon TL net satış ve 56,6 milyon TL net kar ile kapatan Kordsa Global kârlılığını korumaya devam etti.

Kordsa Global, toplam satışlarını geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 26, bir önceki çeyreğe göre yüzde 25 artırdı. Firma toplamda 66 milyon TL’lik brüt kâr elde etti. Kuzey Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarındaki güçlü trendler, APAC bölgesinin beklendiği yönde ilerlemesi, Güney Amerika pazarının kur farkı oluşturmayacak şekilde evrilmesi, ilk çeyrekteki iyi finansal sonuçların temel faktörleri arasında yer alıyor.

Yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Kordsa Global Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, ilk çeyrekte elde ettikleri başarıdan memnun olduklarının ve bütçelenen hedeflerle uyumlu ilerlediklerini belirtti.

Alper, "2016 yılına yüksek bir tempoda başladık. Amacımız, global ölçekte piyasalar tarafından öngörülen yavaş iyileşme trendlerine rağmen, büyümemizi önümüzdeki dönemlerde de sürdürmek. 2. çeyrek için bizi en çok heyecanlandıran konu ise faaliyete geçecek Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’miz. Havacılıktan otomotive birçok sektörde dönüşüm yaratacağına inandığımız bu merkez, öncelikle iç piyasadaki talebi karşılayacak ve beraberinde de yurt dışı müşterilere hizmet edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 06.05.2016 00:11
Anahtar Kelimeler:
Kordsa Global
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.