11 Haziran 2016 Cumartesi 13:18
Lys İçin Altın Değerinde Tavsiyeler

Üniversiteye giriş sınavları için son döneme girilen bugünlerde, Kadir Has Üniversitesi tüm yıl emek harcayan aday öğrencilere sınav sırasında uygulayabilecekleri tavsiyelerde bulundu.

Kadir Has Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin öncelikle kolay yapabildikleri sorulardan başlamaları gerektiği vurgulandı. Öğrencilerin yapamadıkları sorularla inatlaşıp çok vakit kaybetmek yerine, sorunun yanına hatırlatıcı bir işaret koyup geçmeleri, arta kalan zamanda bu sorulara dönmelerinin daha doğru bir yol olacağı aktarıldı.

1 DAKİKA ARA VERİN

Açıklamada, yetişkin bir insanın aktif dikkat süresinin ortalama 20- 25 dakika olduğu düşünüldüğünde, uzun bir zaman dilimini kapsayan sınav sırasında dikkat dağılmasının kaçınılmaz olduğu belirtildi. Öğrencilerin dağınık bir dikkatle sınava devam etmeye kendilerini zorlamaları halinde soruları çözme şanslarının azalacağı vurgulandı. Bu yüzden sınav süresince 1- 2 kez 60 saniyelik aralar vermenin zaman kaybı olarak düşünülmemesi gerektiği ifade edildi.

DERİN NEFES ALIP VERİN

Bazı öğrencilerin sınavda kaygı yaşamasının gayet doğal bir tepki olduğu, hatta sınırlı bir kaygının da dikkati arttırmada ve öğrenilenleri hatırlamada önemli bir etkisinin olduğu kaydedildi. Böyle bir durumda telaşa gerek olmadığı, kaygı düzeyi arttığında burundan diyaframa (karın bölgesine) alınıp verilecek derin bir nefesin öğrencileri rahatlatacağı belirtildi.

GÖZLERİNİZİ KAPATIN VE DİNLENİN

Öğrencilerin yorulduklarını hissettikleri anlarda gözlerini kapatıp hiçbir şey düşünmeden durmalarının zihinsel tazelenmeyi sağlayacağı, bir sonraki soruyu çözmede başarının artacağı ifade edildi.

VÜCUDUNUZU ESNETİN

Sınav süresince kaslarda kasılma ve gerilme olabileceğinden dolayı, bu tür durumlarda el ve ayakları bileklerden döndürmek, omuzlarla daire çizmek, kolları öne ve arkaya esnetmenin öğrencilere çok iyi geleceği, böylece kaslarındaki elektrik yükünün azalacağı, gerginliğin kaybolacağı belirtildi.

Son Güncelleme: 11.06.2016 13:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.