13 Haziran 2016 Pazartesi 11:08
Lys'de Son Hafta Hayat Kurtarır!

2016 LYS maratonunda son viraja girildi. Başvurularını yapan adaylar 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde LYS'ye girecekler. Üniversiteye girişin en önemli etabına, sayılı günler kala uzmanlar adaylara önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, adayların son bir haftayı morallerini bozmadan, verimli şekilde geçirebilmeleri için önemli noktalara dikkat çekti.

İşte o tavsiyeler:

"Sınav haftası döneminde puanlar ve tercihler üzerine düşünmek yerine tamamen sınava odaklanmak çok önemli. LYS'ler, YGS'ye göre bilgi ölçen sınavlar olduğundan gireceğiniz LYS'lere kaynaklık eden ve katsayısı yüksek olan derslere ağırlık vererek var olan çalışma düzeninizin dışına çıkmadan soru çözümü ve deneme sınavları ağırlıklı bir çalışma planı oluşturmalısınız.

"YENİ KONULARA BAŞLAMAYIN"

Daha önce hiç bakmadığınız konulara bu süreçte başlamak kaygı düzeyinizi artırabilir. Bu nedenle yeni konu öğrenmek yerine test çözümleri yaparak bildiğiniz konuları tekrar etmelisiniz. Önceki yılların sınav sorularını çözerek hangi konulardan soru geldiğini, soruluş tarzını, soru mantığını öğrenebilirsiniz.

"SON HAFTA UYKUNUZU DÜZENLEYİN"

Sınav öncesi günlerinizi rahat geçirmek için zaman zaman açık hava yürüyüşleri ve sizi çok fazla zorlamayacak sporlar yapabilirsiniz. Bu hem kaygı düzeyinizi azaltacak hem de daha zinde kalmanızı sağlayacaktır. Sınav sabahı erken kalkacağınız için uykunuzu da düzenlemelisiniz. Zinde ve dinlenmiş bir şekilde sınava girmek için bu bir hafta erken yatıp erken kalkacak şekilde bir düzen oluşturmalısınız.

SINAVDAN BİR GÜN ÖNCE…

Sınavdan önceki günü dinlenmeye ayırabilirsiniz. Arkadaşlarınızla buluşmak, eğlenceli aktiviteler yapmak önemli ama sınavdan konuşmamak şartıyla! İmkânınız varsa bir gün öncesinde sınav yerini görmek sizi rahatlatır. Sınav Giriş Belgelerinizin çıktılarını www.osym.gov.tr adresinden alarak bir gece önceden geçerli kimlik belgeleriniz(nüfus cüzdanı, pasaport) ile birlikte hazırlıklarınızı tamamlayabilirsiniz.

"SINAV GÜNÜNE GÜZEL BİR KAHVALTIYLA BAŞLAYIN"

Sınav sabahı enerjik olmak önemli ama abartıya kaçmamak şartıyla güzel bir kahvaltı yapmalısınız. Sınavda kendinizi iyi hissetmek kolay hareket etmek için bedeninizi çok fazla sıkmayan rahat kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Geç kalma endişesi yaşamamak ve herkesle birlikte sınav salonlarına alınmak için sınavdan 30 dakika önce sınav yerinde olmalısınız. Sınav anında heyecan ve kaygı hissettiğinizde 15-20 saniyelik aralar vermek, derin nefes alıp vermek sizi rahatlatacaktır. "

Son Güncelleme: 13.06.2016 11:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.