07 Haziran 2016 Salı 14:38
Maarif Yasa Tasarısı Meclis'te

AK Parti, Paralel Yapı'nın Türkiye aleyhinde yürüttüğü karalama kampanyasının önüne geçmeyi amaçlayan Maarif Kanun Tasarısı'nı Meclis tatile girmeden yasalaştırmayı planlıyor.

Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta ele alınması beklenen tasarının görüşmeleri bir sonraki haftaya ertelendi.

Ancak AK Parti Grubu'nda alınan karar doğrultusunda tasarının Meclis tatile girmeden yasalaşması öngörülüyor. AK Parti Grubu'nun Meclis Çalışma takvimine ilişkin önerisini Meclis Başkanlığı'na sunması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda, paralel yapının yurt dışında açtığı okullar ile Türkiye aleyhinde karalama kampanyası yürüttüğü tespit edilmişti. Bakanlık, yurtdışındaki okulları yönetecek bir vakıf kurulmasını kararlaştırmıştı.

Komisyonda kabul edilen tasarıyla, merkezi İstanbul'da olan "Maarif Vakfı" adıyla bir vakıf kurulacak. Vakıf, yurt dışında örgün, yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden, üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs verecek. Okul, eğitim kurumu ve yurt gibi tesisler açacak.

Düzenlemenin yasalaşması ile Vakıf tarafından yurt dışında örgün ve yaygın eğitim kurumları açılan şehirlerde diğer kamu kurum ve kuruluşları aynı amaçla başka birimler oluşturamayacak. Maarif Vakfı, ihtiyaç halinde faaliyetlerini, özel hukuk tüzel kişiliğine haiz şirketler kurarak veya devralarak gerçekleştirebilecek. Vakıf, yurt içi ve yurt dışında iktisadi işletme veya sermaye şirketi kurabilecek, devralabilecek ve bunlara ortak olabilecek.

Son Güncelleme: 07.06.2016 14:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.