29 Mayıs 2016 Pazar 17:28
Malatya'da İlçe Buluşmaları Etkinliği

MALATYA (AA) - Malatya Kent Konseyi, ilçelerin unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerini tanıtmak ve gün yüzüne çıkarmak için Malatya'nın 13 ilçesinin katıldığı "Malatya İçin İlçe Buluşmaları" programı düzenledi.

Kent Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde yapılan ilçe buluşmaları programına Akçadağ, Arguvan, Arapgir, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçeleri stantlarında kendi kültürel birikimlerini sergiledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Malatya Kent Konseyi Başkanı Ahmet Çakır, burada yaptığı konuşmada, her ilçenin farklı kültürlerini hem yemeğinden hem de el sanatlarına kadar burada görme fırsatı bulduklarını belirtti.

Farklı illerde Malatya tanıtım günleri yaptıklarını aktaran Çakır, "Ama öncelik kendi kültürümüzü çok iyi bilmek. Bu tür etkinlikler kaynaşmamıza, kültürel zenginliğimizin korunmasına, yaşamasına ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çok güzel etkinliklerdir." ifadelerini kullandı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş da ilçe buluşmalarının ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, "İkinci aşamamızda il tanıtım günleri gibi ilçe tanıtım günleri yapmayı planlıyoruz. Üçüncü aşamamızda da ilçelerimizdeki kültürel zenginlikleri kayıt altına alarak Malatya'ya bir 'Malatya Kent Hafıza Merkezi' kurmayı planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinliğe, ilçe kaymakamları, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ilçe muhtar derneği başkanları, ilçe muhtarları, çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ve ilçelerden gelen misafirler de katıldı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.