03 Haziran 2016 Cuma 15:28
Mardin'de 3 Terörist Yakalandı

Mardin'in Artuklu ilçesinde vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiren güvenlik güçleri, biri suriye uyruklu 3 teröristi kıskıvrak yakaladı. Teröristlerle birlikte küçük bir cephanelik ele geçirildi.

Vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendiren Mardin İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı timler, Artuklu ilçesi Yolbaşı Mahallesinde bir eve baskın düzenledi. Operasyonda bölücü terör örgütü PKK üyesi ikisi Türk vatandaşı, biri Suriye uyruklu üç törerist kıskıvrak yakalandı. Teröristlerin, Baz kod adlı Seyithan Yaman, Kemal kod adlı Mehmet Kanar ve suriye uyruklu Abdulselam İbrahim olduğu açıklandı.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ SÖZDE LİDER KADROSUNDAN

Vatandaşların ihbarına göre; eylem hazırlığı içerisinde olduğu anlaşılan teröristlerin evlerine son üç gün içinde, şüpheli şahısların giriş ve çıkış yaptıkları, bunların ellerinde paketlerle gelip, yine değişik ambalajlı paketlerle ayrıldıkları belirtildi. Askeri kaynaklar, teröristlerden ikisinin M-16 piyade tüfeği taşıdıkları, giydikleri ayakkabıların dünyanın en ünlü markalarına ait olduğunu açıkladı. Seyithan Yaman adlı teröristin bölücü terör örgütünün kırsal kesiminden sözde lider kadrosundan olduğu ve arananlar listesinde bulunduğu duyuruldu.

KÜÇÜK BİR CEPHANELİK ÇIKTI

Evde yapılan aramalarda, bir adet Kaleşnikof tüfek, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 3 adet Kaleşnikof şarjörü, 13 adet M-16 şarjörü, 90 adet Kaleşnikof piyade tüfeğine ait mermi, 486 adet M-16 silaha ait mermi, 250 gr civarı A4 olduğu değerlendirilen patlayıcı, 3 adet YAESU el telsizi ve telsize ait kablo,1 adet M-16 silaha ait dürbün,

Bir adet Glock marka tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, 4 adet el bombası, 3 adet telsiz tutamağı, bir adet hücum yeleği, bir adet bel kütüklüğü, Muhtelif sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirildi.

Son Güncelleme: 03.06.2016 15:28
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.