30 Nisan 2020 Perşembe 10:53
Mehmed Ali Şeflek Hoca 94 Yaşında Kur’an'ı okurken vefat etti

Ali Şeflek Hoca, en zor dönemlerde uğruna mücadele ettiği Kur’an'ı okurken vefat etti

Aydın Nazilli ilçesinin sevilen şahsiyetlerinden biri olan Kur’an kursu hocası Mehmed Ali Şeflek, 94 yaşında vefat etti.
Ezanların Türkçe okutulduğu, camilerin ahıra çevrildiği, Kur’an-ı okumak ve okutmanın yasak olduğu Cumhuriyet döneminin en zor günlerinde Kur’an hizmeti yapan Ali Şeflek Hoca, 94 yaşında Kur’an-ı okurken vefat etti.

1944 yılında Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi’yi Emirdağ’da ziyaret eden Ali Şeflek Hoca, Risale-i Nur okuyor diye savunması alınmadan kendisini müstafi addederler.

"Görselde kullanılan fotoğraf Mehmed Ali Şeflek'in daha önce Kur'an-ı Kerim okurken uyuya kaldığı ana aittir."

Ali Şeflek Hoca, bir hatırasında Üstad Bediüzzaman ile tanışmasını şöyle anlatıyor: “Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin adını duyuyor ve kendisini merak ediyordum. Emirdağ’da olduğunu öğrenince, 1944 senesinde bir ziyaretim oldu. Emirdağ’ın Gömü köyünde, Afyon’da aynı odada kaldığım hâfız arkadaşım İbrahim Köken vardı. Önce onun köyüne gittim. Oradan beraberce Emirdağ’a geçtik. Emirdağ’ın bir Çarşı Camisi vardı. Üstad’ın namazlara oraya geldiğini öğrendik ve biz de oraya gittik.

Öğle vaktinde ezan okunurken, baktık Üstad Bediüzzaman Hazretleri heybetle geliyor. General gelmiş gibi hemen bir dalgalanma meydana geldi. Herkes hareketlendi ve cemaat hürmetle yol açtı kendisine. Üstad namaz için caminin ser mahfiline, yukarıya çıktı. Namaz kılınıp cemaat dağıldıktan sonra müezzin bizi yukarıya, Üstad’ın yanına çıkardı ve bizi takdim etti. Biz iki hâfız mübarek elini öptük.

Bize; ‘Kur’an’ın her bir harfinin on sevabı olduğunu ve okumamızı, okutmamızı söyledi.’ teşvik etti. Bu kadarcık sürdü ziyaretimiz.”


Birçok zorluklarla karşılaşmasına rağmen yüzlerce Kur’an talebesini yetiştiren Ali Şeflek Hoca’ın cenazesi, Nazilli Koca Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Eğriboyun Mezarlığı’nda dualarla defnedildi.

Ali Şeflek Hoca, 1926 yılında Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Hırka köyünde dünyaya geldi. 

Son Güncelleme: 30.04.2020 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.