07 Haziran 2016 Salı 12:18
Memur Emeklilerine İkramiye Müjdesi

Memur emeklilerine ek ikramiye ödemesi yapılmasını düzenleyen "Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" TBMM Başkanlığı'na gönderildi.

Tasayla, memur emeklileri 30 yıl üzerindeki ikramiye ödemesinin farklarını dava açmaya gerek kalmadan, yapacakları başvuruyla alabilecekler.

Tasarıyla daha önce emekli ikramiyesi ödemelerindeki 30 yıl kısıtlaması kaldırılarak, 30 yıl üstü hizmet verenlerin ikramiye farkları ödenecek. Yaklaşık 408 bin memur emeklisini kapsayan düzenleme ile yaklaşık 2 milyar TL ödeme yapılacak. Düzenleme kapsamında 7 bin 500 TL'ye kadar olan ödemeler ilk üç ayda; üzerindeki tutarlarda, yasal faiziyle birlikte ilk ödemeden bir yıl sonra aynı ay içerisinde, iki taksit halinde ödenecek.

İŞKUR FAALİYETLERİNİ HIZLANDIRACAK

Tasarı ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca daha önce çıkartılan ve 40 meslekte Mesleki Yeterlilik belgesi alma zorunluluğunda 26 Mayıs 2016 olarak belirlenen son tarih, 31 Aralık 2016 tarihine ertelendi.

İŞKUR, tasarıda yapılan düzenlemeyle, proje karşılığı aktarılan hibe niteliğindeki tutarlardan istifade edebilecek. İŞKUR'un AB başta olmak üzere diğer ulusal ve uluslararası kuruluşlara yürüteceği proje ve hibelerden elde edeceği gelirle, istihdamın artırılmasına yönelik faaliyetlerini hızlandırması planlanıyor.

Tasarıyla, sigorta teşvik primlerinden geriye dönük yararlanma kaldırılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "geriye yönelik olarak yararlanılan teşviklerin, istihdamın ve yatırımların artırılmasına herhangi bir katkı sağlamadığı dikkate alınarak, kamu giderlerinin artmasının önüne geçilmesi, bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, geriye yönelik finansal belirsizliğin ortadan kaldırılması amacıyla, sigorta prim teşviklerinde düzenlemeye gidilerek geriye dönük yararlanma kaldırılmıştır" denildi.

Son Güncelleme: 07.06.2016 12:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.