01 Ocak 2014 Çarşamba 14:13
Mescid-i Aksa`daki hasar giderek artıyor.

İsrail`in Mescid-i Aksa`nın altında yaptığı kazılar çok sayıda tarihi esere zarar veriyor.

üEl-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu, İsrail`in, Kudüs`teki "Kudüs Kalesi" bölgesinde derin kazı çalışmaları yaptığını ve aralarında Osmanlı döneminden kalma eserlerin de bulunduğu İslami yapılara zarar verdiğini belirtti.
Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail makamları, Kudüs Kalesi ya da El-Halil Kapısı Kalesi olarak tanınan bölgeyi, bir kültür merkezine dönüştürmeye çalışıyor.
 
İsrail makamlarının, kültür merkezine dönüştürmek istediği bölge, Osmanlı döneminde `Kışla` olarak anılan ve hilafet işlerinin görüldüğü, İsrail`in ise 1967 yılında Yahudi müzesine dönüştürdüğü tarihi bölgedir" denildi.
Kazı çalışmalarının kamuya duyurulmadığına işaret edilen açıklamada, "Son zamanlarda yapılan 10 metre eninde 500 metre uzunluğundaki kazıların derinliği, 17 metreye ulaştı. Kazı çalışmalarının yapıldığı alandaki yapıların tarihi, erken dönem İslam ve Osmanlı tarihine kadar yüzlerce yıla dayanıyor" ifadelerine yer verildi.
Derin kazı çalışmaları nedeniyle aralarında Osmanlı eserlerinin de bulunduğu İslami yapıların zarar gördüğü kaydedilen açıklamada, İsrail`in bu bölgeyi tamamen Yahudileştirmeye çalıştığı vurgulandı.

Son Güncelleme: 01.01.2014 14:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.