09 Haziran 2016 Perşembe 16:38
Nitratlı Gübre Satışı Yasaklandı

İstanbul ve Mardin'de ki terör saldırılarının ardından Türkiye genelinde nitratlı gübrenin satışını yasakladı.

İstanbul ve Mardin'de PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, nitratlı gübrenin satışını geçici olarak yasakladı.

Terör saldırılarında bomba yapılırken nitratlı gübre kullanıldığını söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik "Dün itibarıyla bununla ilgili tespitler yapıldı. Türkiye'nin yaklaşık 9 bin 700 noktasında satış yapılıyor şu anda. Bunlar Bakanlığımız tarafından zaten kontrol ediliyor, denetleniyor. Şimdi o noktalara güvenlik güçlerimiz tespitler yaptılar'dedi.

Alınan karar kapsamında Tarım Bakanlığı'nın şu ana kadar piyasadaki 64 bin ton nitratlı gübreyi toplattığını, kalan gübrelerin de toplatılacağı bildiren Çelik şunları söyledi:

"64 bin ton nitratlı gübre şu anda yediemine alınmış bulunuyor. Bununla ilgili, satışlarla ilgili yetkili kuruluşlarla firmalarla ayrıca görüşmelerimiz devam ediyor. Ama şu an itibariyle nitratlı gübre, yani patlayıcıya konu olan gübrenin satışını Türkiye dondurmuş bulunmaktadır. Bununla ilgili bu 1,5 milyon tonun karşıladığı, tarıma yansıması, olumlu yansımasını alternatif ne gibi tedbirlerle çözebiliriz, onun da bir taraftan teknik olarak çalışmaları sürüyor. Hiçbir yerde nitratlı gübrenin satışı gerçekleştirilemeyecek."

Son Güncelleme: 09.06.2016 16:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.