06 Mayıs 2016 Cuma 22:53
Odeabank, AYB ile 100 milyon avroluk kredi anlaşması imzaladı

Odeabank ve Avrupa Yatırım Bankası (AYB) bugün İstanbul’da 100 milyon avro tutarında kredi anlaşması imzaladıklarını açıkladılar.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, iki kurum arasında ilk iş birliği olan bu anlaşma sayesinde Odeabank, Türkiye’de yerleşik KOBİ’lerin yatırım projeleri ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanında kullanılmak üzere yeni bir anlaşmaya imza attı. 

Anlaşmanın imza töreninde konuşan Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, "Avrupa Yatırım Bankası gibi önemli ve saygın bir kuruluş ile imzaladığımız kredi anlaşması, Odeabank’ın kısa süre içinde kat ettiği yolun önemli bir göstergesidir. Geçtiğimiz yıl KOBİ, mikro ve küçük işletmelerin finansman ihtiyaçları için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve European Fund for Southeast Europe (EFSE) ile imzaladığımız anlaşmalara ek olarak bugün, AYB ile imzaladığımız ilk kredi anlaşmasının da müşterilerimize önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi. 

Odeabank, AYB’den sağladığı 100 milyon avro tutarındaki ilk kredi ile KOBİ müşterilerine zorlu uluslararası ekonomik şartlarda uygun finansal çözümler sunmayı amaçlıyor.

Temmuz 2015’te Odeabank, KOBİ’lerin finansmanına yönelik Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 60 milyon avro tutarında kredi anlaşması imzalamış, mikro ve küçük işletmelerin desteklenmesi amacı ile de Aralık 2015’te European Fund for Southeast Europe'dan (EFSE) 20 milyon avro tutarında kredi temin etmişti. 

İmza töreninde bulunan AYB Başkan Yardımcısı Pim van Ballekom ise “Küçük ve orta ölçekli işletmeler Türkiye’de ekonomik kalkınma ve istihdam yaratma alanında önemli katkı sağlamakta. Odeabank ile ilk anlaşmamızı imzalamaktan dolayı memnuniyet duyuyor, yeni iş ortağımız ile Türkiye’de yerleşik KOBİ’lere ihtiyaç duyulan finansman kaynaklarının sağlanacağına inanıyoruz. AYB, Türkiye’de 50 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdürmekte, yerel istihdam ve girişimciliğin desteklenmesini teşvik etmektedir” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 06.05.2016 22:55
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.