22 Şubat 2018 Perşembe 13:40
Ortaca Belediyesi kendi ürettiği malzemelerle asfaltlama çalışmalarına devam ediyor

Ortaca Belediyesi kış aylarında da asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Belediye, kendi tesislerinde ürettiği asfalt malzemesi ile 2018 yılı asfaltlama sezonunda çalışmalara başladı.

Ortaca Belediyesi ekiplerince ilçe geneline 26 bin 800 metrekare asfaltlama yapıldığı bildirildi. Yapılan asfaltın malzemelerinin ise Arıkbaşı Mahallesi Dipsiz mevkiindeki taş kırma, eleme tesislerinde hazırlandığı açıklandı.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “2017 Yılı içerisinde bir buçuk milyon liralık yatırımla Arıkbaşı Mahallesi Dipsiz Mevkiine taş kırma ve eleme tesisi kurduk ve bu tesisin kullanım amacına uygun araçlar aldık. Bu tesisin kurulum amacı artan yol yapım çalışmalarına daha hızlı malzeme bulmak ve artan maliyeti düşürmekti. Tesisin kurulumu ve yol çalışmalarının başlamasıyla da bunu açıkça görebiliyoruz. 2018 yılı itibari ile ekiplerimiz belirlenen güzergahlarda yol yapım çalışmalarına başladılar ve hızla da devam ediyorlar. Bu çalışmalar sonucunda toplamda 250 bin metrekare yolu asfalta kavuşturup İlçemizde asfaltsız yol bırakmayacağız” dedi.

Ortaca Belediyesinden yapılan açıklamada; İlk etapta, Akıncı Mahallesi Yıldırım sokakta 11 bin metrekare, Arıkbaşı Mahallesi 627.,628. sokakta ve bağlantılarında 10 bin metrekare, 621. ve 622. sokakta 3 bin metrekare, Atatürk Mahallesi Gül sokakta 2 bin 800 metrekare asfaltlama çalışması yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, yol genişletme ve asfalt alt yapı hazırlıkları tamamlanan Bahçelievler Mahallesinde 1,3,5,7,9 ve 11. sokaklara 25 bin metrekare, Dalaklı Mahallesinde 715.ve 714. sokaklara 4 bin 200 metrekare, Beşköprü Mahallesi Bahçe sokakta ise 4 bin 200 metrekare olmak üzere toplamda 33 bin 400 metrekare alanın asfaltlama çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağı ifade edildi.

Son Güncelleme: 08.02.2019 20:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.