13 Haziran 2016 Pazartesi 10:13
Otizmli Gençlerin Tatil Keyfi

Ankara'daki özel bir merkezde eğitim gören 4 otizmli genç, öğretmenleriyle birlikte Antalya'ya tatile geldi. Bisiklete binip yürüyüş yapan, ATV turu atıp havuza giren gençlere ilçe esnafı yoğun ilgi gösterdi.

Ankara Otizm Özel Eğitim ve Spor Merkezi ile Başkent Otizm Gençlik ve Spor Derneği'nin birlikte düzenlediği faaliyet programı kapsamında, merkezde eğitim gören 4 otizmli genç, Antalya'nın Alanya ilçesine tatile geldi. 12 yaşındaki Haktan Çetinkaya, 14 yaşındaki Oytun Ceylan, 19 yaşındaki Canberk Özbek ve 27 yaşındaki Onur Fıkırkoca ailelerinden ayrılarak öğretmenleriyle Mahmutlar beldesindeki Aktaş Otel'e yerleşti. İlk gün yürüyüş yapan ekip, ikinci gün bisiklet turuna çıktı.

ALANYA ESNAFI İMKAN SAĞLADI

Esnafın ücretsiz kiraladığı bisikletlerle Dim Çayı boyunca bisiklete binen otizmli gençler, yorgunluğu Kervansaray tesislerinde attı. Havuza giren gençleri vatandaşlar alkışlayarak cesaretlendirdi.

Şişme topun içine girip havuzun üzerinde yürümeye çalışan otizmli gençler renkli görüntüler oluşturdu. Son olarak su parkında yüzen ve kaydıraklardan kayan gençlerin gün boyunca katıldığı aktiviteler ilçe esnafı tarafından ücretsiz karşılandı.

İLK KEZ AİLELERİNDEN AYRI TATİL YAPTILAR

Otizmli gençlerin aileleriyle yaşayamayacakları aktiviteleri tatillerinde gerçekleştirdiklerini dile getiren öğretmen Mustafa Kemal Gültekin, "Bu aktivitelere daha önce yaşamadılar. Bu deneyimleri yaşatarak onların hem psikolojik hem de zihinsel olarak açılmalarını sağlayacağız. Bu çocuklar özel olduğu için onlara bire bir ilgi ve alaka göstermek gerekiyor. Burada ailelerini aratmayacak sıcaklıkta onlara hizmet veriyoruz." dedi.

ÖZEL MÜŞTERİLERLE SEZON AÇILIŞI

Sezonu özel misafirlerle açtıkları için mutlu olduğunu dile getiren otel sorumlusu Ramazan Tuna ise "Özel misafirlerle otelimizi açtık. İnşallah onlar da bize şans getirir. Biz onlarla mutluyuz, onlar da bizle mutlu. İnşallah her şey güzel olacak." ifadesini kullandı.

Bisiklet, doğa yürüyüşü, yüzme, ATV turu, su sporları ve masa tenisi gibi aktivitelerin düzenlendiği tatil boyunca otizmli gençlere özel öğretmenleri günün her anında eşlik etti.

Son Güncelleme: 13.06.2016 10:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.