09 Haziran 2016 Perşembe 14:43
Oto Hırsızlarından Şaşırtan Yöntem

İstanbul'da sigorta şirketlerinden satın aldıkları hurdaya çıkmış araçların motor, şase ve plaka bilgilerini, çaldıkları otomobillerle değiştirerek sattıkları öne sürülen 3 kişi yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Esenler, Sancaktepe ve Büyükçekmece'deki depolarda çalınan otomobillerin bilgilerinin, sigorta şirketlerinden alınan hurda araçlarınkiyle değiştirildiği istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonda F.Y. (33), S.D. (51) ve M.V'yi (31) gözaltına alırken, 6 çalıntı otomobil ele geçirildi.

Emniyette yapılan sorgulamada şüphelilerin ilk olarak sigorta şirketlerinden hurda araçları satın aldığı, aynı modeldeki araçları İstanbul'da çaldıktan sonra iki otomobilin tescil bilgilerini değiştirdikleri ve böylece hurda araçları tamir etmiş gibi gösterdikleri ortaya çıktı. Zanlıların çaldıkları araçları depolara götürürken de sahte plaka kullandıkları tespit edildi.Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Son Güncelleme: 09.06.2016 14:43
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.