11 Haziran 2016 Cumartesi 12:53
Özel Harekat'a Özel Silah

Terörle mücadelede aktif görev alan Polis ve Jandarma Özel Harekatçı sayısı ve timlerin atış destek gücü arttırılıyor. Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin sayılarının önümüzdeki yılın sonuna kadar toplamda 40 bine ulaşması hedefleniyor.

Güvenlik güçleri Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde devam eden "Meskûn mahal çatışması" adı verilen terörle mücadele konseptinde önemli tecrübe kazandı. Özellikle Polis ve Jandarma Özel Harekat timlerinin ortak operasyonları ile terör örgütü büyük kayıplar verdi.

Bölgede edinilen tecrübeleri dikkate alan İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay, yeni Özel Harekât birimlerinin eğitimlerini tamamlayıp kadro sayısını artırdı. PÖH ve JÖH timlerinin sayılarının önümüzdeki yılın sonuna kadar 40 bine ulaşması amaçlanıyor.

Habertürk'te yer alan habere göre, sayıları 7 bin 800 olan PÖH'ler eğitimleri tamamlanan 5 bin polis ile 12 bin 800'e ulaştı. 4 bin Özel Harekât polisi de eğitime başladı. Bunların da eklenmesiyle yıl sonunda PÖH timleri, 17 bine ulaşacak. Meslek içi katılımlarla 20 bin kişilik bir özel tim oluşturulacak.

12 bin 500 olan JÖH taburlarının sayısı ise 13 bin 500'e çıkarılıyor. Eğitimi tamamlanan 4 bin JÖH'ün katılımıyla bu sayının yıl sonu itibariyle 17 bin 500 kişiye ulaşması bekleniyor. Jandarma Özel Harekatçı sayısında amaç 2017'ye kadar en az 20 bine ulaşmak.

Öte yandan, Özel Harekât timlerinin silah, teçhizat ve zırhlı araç donanımları ve kabiliyetleri de artırılıyor. Bu amaçla polis ve jandarmanın meskûn mahalde sniper saldırılarına karşı koyabilmeleri için 200 adet 40 mm bomba atabilen, 6 kez üst üste seri atış yapabilen tamburalı bombaatar silahı satın alındı.

Yine meskûn mahalde ve kırsalda kullanmak üzere zırhlı araçların üzerine monte edilen ve seri bomba atışı yapan MK-19 makineli bomba atarların da alımı yapıldı. Türkiye'nin son dönemde insansız hava aracı (İHA) üretimindeki başarısı nedeniyle dışarıdan İHA alınmayacağı, il ve ilçelerin tam zamanlı olarak izlenmeye başlandığı da açıklandı.

Son Güncelleme: 11.06.2016 12:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.