03 Haziran 2016 Cuma 16:48
Pakistanlı Polisler Böyle Eğitildi

İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Bayrampaşa yerleşkesinde 6'sı bayan 40 rütbeli Pakistan polisi eğitimlerini tamamladı.

Komiser, Başkomiser ve Amir gibi rütbeli personel, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde 21 gün boyunca Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitimi (TOME) ve Gaz Uzmanlığı eğitimlerinden geçti. Pakistan Polis Teşkilatı üyelerine öncelikli olarak teorik eğitim verildi. Gaz fişeği atan silahlar ve kullanım şekilleri, eğitim gören emniyet mensuplarına anlatıldı. Teorik eğitimi tamamlayan misafir polisler daha sonra TOMA ve gaz bombalarıyla uygulamalı eğitim gördü. Eğitimler sırasında yaşananlar gerçek toplumsal olayları aratmadı. Oluşturulan mizansen toplumsal olaylar sırasında, eğitim gören Pakistan polisleri gaz bombalarıyla müdahale etme çalışması yaptı.

Kalkan kullanımı konusunda da eğitim gören polisler, plastik mermi atan silahlarla hedefleri vurma çalışması da yaptı. Eğitimlerini tamamlayan Pakistan polislerinin, Türk Emniyet Müdürü'nün "Aferin" sözlerine Türkçe üç kez "Sağol" şeklinde yanıt vermesi renkli görüntülere neden oldu.

Türkiye'deki eğitimlerini tamamlayan polisler, ilerleyen günlerde Pakistan'a gidecek Türk emniyet yetkilileri tarafından 21 günlük ikinci bir eğitim görecek. Eğitimlerini tamamlayan Pakistan polisleri için bugün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde mezuniyet töreni de düzenlenecek.

İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, bu güne kadar, aralarında Almanya, Hollanda, Senegal, Libya ve Tunus'un da bulunduğu 35 ülke polisine eğitim programı düzenledi.

Son Güncelleme: 03.06.2016 16:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.