11 Haziran 2016 Cumartesi 10:18
Ramazan'ın Gözdesi Hurma Tatlısı

Ramazan Ayı'nın simgelerinden hurma, tatlısı ile de sofralarda yerini alıyor. Hurma tatlısı, özellikle sıcak yaz günlerinde, serinletici ve hafif oluşu nedeniyle tercih ediliyor.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Mutfak Koordinatörü Murat Akbaş, hurmanın çok değerli bir meyve olduğunu, içerisinde B2, B3, B6 gibi birçok vitamini barındırdığını belirterek, "Bu vitaminler vücut direncimizi artırır. Hurma, özellikle hamileler ve çocuk emziren kadınların da sürekli tüketmesi gereken bir meyvedir" dedi.

Akbaş, hurma tatlısının kendine ait bir tarifini de paylaştı. Hurma, incir, ceviz ve kremşanti konulan tatlının sadece 15 dakikada hazırlandığını aktaran Akbaş'ın tarifi şöyle:

"Önce çekirdekleri çıkartılmış hurmalar ile kuru incirler suyun içinde yumuşatılır. Yaklaşık 2 saat kadar sıcak suda bekletilen incir ve hurma mikser yardımıyla püre haline getirilir. Macun kıvamına getirilen karışıma ceviz içi ve krema eklenir. Geniş bir kaba pandispanya keki yerleştirilir. Sonra püre haline getirilen karışım eşit miktarda kekin üzerine dökülür. Ne ocakta kaynatılır ne de pişirilir. Sadece buzdolabında 2 saat soğumaya bırakılır. Tercihe göre üzerine mevsim meyveleri de eklenerek servis yapılır."

Akbaş, özellikle sıcak yaz günlerinde, serinletici ve hafif oluşu nedeniyle tercih edilen bu tatlıyı diyabet hastalarının da rahatlıkla yiyebileceğini söyledi.

Son Güncelleme: 11.06.2016 10:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.