03 Haziran 2016 Cuma 12:54
Şanlıurfa Eyyübiye'de 109 Parkta Sigara İçmek Yasaklandı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde İl Tütün Kurulu'nun kararına istinaden, parklarda spor aletleri ve çocuk oyun gruplarının bulunduğu alanlara, sigara içme yasağıyla ilgili tabelalar asıldı. Sigara içme yasağının bulunduğu Kurtuluş Parkı'nda incelemelerde bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, uygulamanın önemine değindi.

Eyyübiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçe sınırları içinde bulunan 109 parktaki çocuk oyun gruplarının bulunduğu alanlara sigara içme yasağı getirdi. Sigara içme yasağının bulunduğu parklardan biri olan Kurtuluş Parkı'nı gezen ve yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, parklarda oyun gruplarında zaman geçiren çocuklarla yakından ilgilendi. Parkta bulunan vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Ekinci, sigara içmenin zararları hakkında bilgi verdi. İnceleme esnasında parkta bir vatandaşın sigara içtiğini gören Başkan Ekinci, vatandaşla konuşarak getirilen yasağa çocukların sağlığı açısından uyulması gerektiğini söyledi. Vatandaş da Başkan Ekinci'ye teşekkür ederek, sigarasını söndürüp bir daha içmeyeceği sözünü verdi.

Parklardaki çocuk oyun grupları ve spor aletlerine yakın yerlere tabela koyan Eyyübiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, denetimlerle de yasağın devamlılığını sağlayacak. Yapılan uygulamanın önemine değinen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sigaranın çocuklar üzerinde oluşturacağı olumsuz etkinin önüne, bu uygulamayla bir nebze de olsa geçmeyi amaçladıklarını belirtti.

Başkan Ekinci, "Sağlıklı toplum adına, sağlıklı nesiller adına biliyorsunuz sigara yasağı çok ciddi bir şekilde uygulanıyor. Kapalı alanlarda ise zaten bu yıllardır uygulanıyor. Ülkemizde hakikaten başarıya ulaşan bir çalışma. İl Tütün Kurulu'nun bu yıl aldığı karar gereği kamuya açık alanlarda, özellikle çocuk oyun gruplarının bulunduğu alanlarda, yine spor aletlerinin bulunduğu parklarda da tütün yasağına uyulması gerektiği ifade edildi. Biz de bu yasak kapsamında kamuya açık alanlarda, parklarda, çocuklarımızın oyun oynayacağı parklarımızda, spor alanlarında sigara yasağıyla ilgili kendi alanımızla ilgili yerlere uyarı levaları asıyoruz. Burada da sigaranın çocuklarımız için oluşturacağı, dumanının oluşturacağı risklerden uzaklaştırmak adına da bu yasak iyi bir şekilde devam ediyor. Buradan şunu ifade etmek istiyoruz, zararlı alışkanlıklardan çocuklarımızı korumamız lazım. Bu zararlardan korumak için de herkesin üzerine düşen görevler vardır. Aileler zaten üzerlerine düşeni yapıyorlar. Kamu kurumları da alınan kararları iyi bir şekilde uygularsa toplum adına iyi bir bilinç olur ve bu bilinçle inşallah nesiller yetiştiririz ve zararlı alışkanlıklardan bütün toplumu arındırmış oluruz." şeklinde konuştu.

Parkta zaman geçiren Hüseyin Doğan ve Hüseyin Taş isimli vatandaşlar da "Uygulama çok iyi. Hem çocuklar açısından hem de gençler açısından çok iyi. Bakın temiz hava, ne güzel insanlar oturuyor. Bakın burada bir sürü çocuk var. Şimdi burada sigara içiyorlar ve bu çocuklara da kötü örnek oluyorlar. Böyle olması çok iyi." dedi.

Şanlıurfa Eyyübiye'de 109 Parkta Sigara İçmek Yasaklandı

Şanlıurfa Eyyübiye'de 109 Parkta Sigara İçmek Yasaklandı

Şanlıurfa Eyyübiye'de 109 Parkta Sigara İçmek Yasaklandı

Şanlıurfa Eyyübiye'de 109 Parkta Sigara İçmek Yasaklandı

Son Güncelleme: 03.06.2016 12:54
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.