13 Haziran 2016 Pazartesi 12:18
Satranç Artık Parklarda Oynanacak

Dünyada çok yaygın olan satranç parkları artık Türkiye'nin dört bir yanını saracak. Satranç sporunu yaygınlaştırmak ve sevdirmek amacıyla Türkiye Satranç Federasyonu tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen "Sokakta Satranç Var" projesi, amacına ulaştı ve Türkiye'nin ilk satranç parkı Yalova'da açıldı.

Gazipaşa Caddesi 17 Ağustos Parkı içinde açılan satranç parkına, yurt dışında birçok kez ülkemizi başarıyla temsil eden, üç kez de Türkiye Satranç Şampiyonu olan ve 1987 yılında kaybettiğimiz Türkiye'nin ilk uluslararası ustası Nevzat Süer'in adı verildi.

Nevzat Süer Satranç Parkı açılış törenine, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın yanı sıra federasyon üyeleri ve çok sayıda satranç sever katıldı.

"TÜRKİYE'DE HER İLDE SATRANÇ PARKI OLACAK"

Törende konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, ilk kez Yalova'da açılan satranç parkının diğer belediyelere de örnek olmasını ve 81 ilin tamamında bu parkların olmasını temenni ettiklerini belirterek, "Federasyon olarak bizden sonraki nesillere aklın gücüyle kalkınmış bir gelecek bırakabilmek için var gücümüzle çalışmaya ve daha nice hayatları güzelleştirmeye devam ediyoruz. " dedi.

"Sanal dünyalar bizi dört duvar arasına hapsediyor. Aileler bir arada olmalarına rağmen iletişim sorunu yaşıyorlar. " diyen Gülkız Tulay, Türkiye geneline yayacakları satranç parkları sayesinde ailelerin birlikte vakit geçirebilecekleri zamanlar yaratmaya çalışacaklarını söyledi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise yaptığı konuşmada, "Satranç bir zihin sporu ve her yerde kolayca yapılabilecek bir spor. Bunun yanında insan beynini ve ufkunu son derece açık tutan, vizyonunu genişleten bir spor. Ben her bir ebeveynden mutlaka çocuklarına bu sporu aşılamasını tavsiye ediyorum. Birçok düşünce yöntemini, analitik düşünmeyi ve birçok yeteneği kazandırdığı gibi takım ruhunun, ekip oyununun ne olduğunu da çok iyi ifade eden bir spor. Yalova Belediyesi olarak ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi. .

Açılış konuşmalarının ardından parkın açılış kurdelesi kesildi ve Yalova Belediye Başkanı Salman ve TSF Başkanı Gülkız Tulay tarafından satranç parkında ilk hamleler yapıldı.

Son Güncelleme: 13.06.2016 12:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.