07 Haziran 2016 Salı 16:08
Sdg Güçlerinin Çoğunluğunu Araplar Oluşturuyor

Suriye'de Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç kentini terör örgütü DAEŞ'ten almak için harekata katılan Suriye Demokratik Güçlerinin çoğunluğunun Araplardan oluştuğu ortaya çıktı. Güvenlik kaynakları, Suriye Demokratik Güçleri'nin PYD/YPG ağırlıklı olduğu yolundaki haberleri yalanladı.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından, Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç kentini DAEŞ'in elinden almak ve bu bölgedeki DAEŞ terör örgütünü temizlemek maksadıyla ve Koalisyon Güçlerinin desteğiyle 30 Mayıs 2016 tarihinde başlatılan harekât sürüyor.

Münbiç'e doğru ilerleyen Suriye Demokratik Güçleri'nin, Türkiye'nin hassasiyetleri de dikkate alınarak çoğunluğu Arap güçlerinden oluşturulmuş bir kuvvet olduğu duyuruldu. Güvenlik kaynakları, bazı yerlerde bu gücün PYD/YPG ağırlıklı olduğu yönünde yanlış bilgilerin yer aldığını belirterek, "Burada harekat yapan SDG'nin çoğunluğunu Arapların oluşturması en doğal olan durumdur. Zira bölge Arapların çoğunlukta olduğu, yaşadığı bir bölgedir" açıklaması yaptı.

Arap güçlerin öncülük ettiği SDG Güçlerinin, Kuzeyde Karakozak Köprüsü, Güneyde ise Teşrin Barajı bölgesinden stratejik önemdeki Münbiç'e doğru iki kol halinde hareket ettiği vurgulandı.

SDG GÜÇLERİ 3150 KİŞİLİK BİR KUVVET

Edinilen bilgiye göre Kuzeydeki harekâta 1900'ı Arap, 250'si PYD/YPG'li olmak üzere yaklaşık 2150 kişilik bir kuvvet, Güneydeki harekâta ise 850'si Arap, 150'si PYD/YPG'li olmak üzere yaklaşık 1000 kişilik bir kuvvet katılıyor.

Yerel kaynaktan elde edilen bilgilere göre 30 Mayıs'ta başlayan harekâtta şu ana kadar; yaklaşık 182 DAEŞ terör örgütü mensubu öldürüldü, 6 karargâh binası, 43 DAEŞ silah mevzii, 7 havan mevzii, 2 mühimmat deposu, 2 tünel içi depo, 6 mağara içi barınma alanları, 5 köprü ve 14 araç imha edildi.

Son Güncelleme: 07.06.2016 16:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.