08 Haziran 2016 Çarşamba 14:18
Şehit Polislere Veda

İstanbul Vezneciler'de dünkü bombalı saldırıda şehit olan polisler için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit polisler dualarla uğurlanırken, bazı vatandaşlar CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Öğle namazını takiben kılınan cenaze namazına Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanısıra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Cenaze namazı öncesinde avluda çelenk gerginliği yaşandı. Cenazeye katılan bazı vatandaşlar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının yazılı olduğu çelengi kaldırmak istedi. Vatandaşları İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan sakinleştirdi. Bu sırada kalabalığın arasından sıyrılan ve şehit yakını olduğunu söyleyen bir kişi, çelengin üzerindeki ismi yırttı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun camiye girişi sırasında da bir grup vatandaş tepki gösterdi. " Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atan grup, imamın uyarısıyla sloganları kesti.

Şehit polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'nün cenazeleri kılınan namazının ardından eller üstüne alındı. Şehitlerin cenazeleri dualar eşliğinde toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne doğru yola çıkarıldı. Şehit cenazelerinin camiden çıkarılması sırasında yine bir grup vatandaş " şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları attı.

Son Güncelleme: 08.06.2016 14:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.