09 Haziran 2016 Perşembe 15:23
Sineklere Denizden İlaçlama

Antalya Büyükşehir Belediyesi sinekle mücadele ekipleri, karadaki çalışmaların yanı sıra teknelerle denizden de ilaçlama yapmaya başladı.

Turizmin ana merkezlerinden olan Alanya ilçesinde sineklerin üremesine yol açan, su birikintileri, bina altı suları, göletler, sarnıçlar, atılmış araç lastikleri, su giderleri, hayvan barınakları gibi birçok noktada mücadele çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, denizden de ilaçlama yaptı. Önce tekneyle keşif yapan ekipler, Alanya Kalesi çevresinde sinek yuvası haline gelmiş mağara ve çukurları tespit ederek, ilaçlama gerçekleştirdi. Küçük adalara da çıkan ekipler, vektörel mücadeleyi bu alanlarda da sürdürdü.

HER YERDE SİNEKLE MÜCADELE

Sinekle mücadeleye büyük önem verdiklerini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesinin Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, "Kış döneminde sineklerin üreme noktaları, bina altları ve tespit edilen her alan ekiplerimiz tarafından sürekli ilaçlandı. Yazın gelmesiyle birlikte çalışmalarımız daha da yoğunlaşarak devam ediyor. Ekiplerimiz Alanya'nın hangi noktasında olursa olsun sinekle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karadaki çalışmalara ek olarak Alanya Kalesi çevresindeki mağara ve koyların yanı sıra küçük adalarda da ekiplerimiz vektörel mücadeleyi yapıyor. Nerede bir sinek üreme yeri tespit edilirse ekiplerimiz oraya giriyor." dedi.

Son Güncelleme: 09.06.2016 15:23
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.