03 Haziran 2016 Cuma 20:13
Şırnak'ta Operasyonlar Bitti, Patlayıcı Aramaları Başladı

Şırnak il merkezinde 14 Mart 2016 tarihinde terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar sona erdi. Bölgede patlayıcı maddelere karşı aramalar başladı.

Şırnak il merkezinde 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla birlikte çukurları kapatmak, barikatları kaldırmak, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi" operasyonu tamamlandı. Bölgede tuzaklamış patlayıcılara yönelik aramalar başladı.

486 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak'ta sona eren operasyonlarda bugüne kadar 489 teröristin etkisiz hale getirildiği, 202 barikat kaldırıldığı ve 56 çukur kapatıldığı öğrenildi. Operasyonlarda ayrıca 51 ton ağırlığında bin 510 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Kent merkezinde yapılan operasyonlarda 22 güvenlik görevlisi şehit olurken, 163 güvenlik görevlisi de yaralandı. Yaralıların tedavileri devam ediyor.

Son Güncelleme: 03.06.2016 20:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.