05 Haziran 2016 Pazar 13:33
Şişli Belediye Başkanı Halı Saha Ve Otopark İşgali Hakkında Şikayette Bulundu

Şişli Belediyesi tarafından işletilen halı saha ve otoparkların işletmesini zorla ele geçirdikleri ve buralarda çalışan belediye görevlilerini zorla uzaklaştırıp, işçilerin o güne kadar tahsil ettikleri ücretlere de el koydukları öne sürülen 7 kişi hakkında, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Başkan Yardımcısı Mehrali Seçme, Belediye Otoparklar Müdürü Murat Özhan ve Maçka Evlendirme Dairesi Açık Otopark Müdürü Yasin Suer'in şikâyetçi oldu. Yapılan şikayet üzerine 7 kişi hakkında "nitelikli yağma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde yer alan bilgilere göre; Şişli Belediyesi bünyesinde kurulan "KENT YOL" isimli şirket tarafından işletilen halı saha ve otoparklara elemanlarını göndererek buradaki belediye çalışanlarını iş yerinden uzaklaştırıp ve çalışanların o güne kadar tahsil ettiği paralara da zorla el koydukları iddia edilen 7 kişi hakkında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve diğer belediye yetkilileri 2 Ekim 2015'te Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde şikayetçi olarak ifade verdi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, göreve başladıktan yaklaşık 1 yıl sonra Şişli ilçesi sınırları içerisinde bulunan otoparkların kontrolünü sağlamak ve bu gibi taşınmazların belediye lehine gelirlerini arttırmaya yönelik çalışmalar yürüttükleri sırada, otopark veya yeşil alan olarak geçen, ancak otopark olarak işletilen yerlerin, belediye ile ilgisi olmayan bazı kişi ya da kişilerce haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla işgal edildiğini tespit ettiklerini belirtti. Başkan Hayri İnönü ifadesinde, Fulya Mahallesi'ndeki Haydar Aliyev Parkı içerisinde bulunan otoparkın yaklaşık bir yıldır hiçbir hukuki ve ticari gerekçe olmaksızın işletildiğini öğrendiğini ve buranın boşaltılması için Başkan Yardımcısı Mehrali Seçme ve Zabıta Müdürlüğü ile temasa geçtiğini ancak Başkan Yardımcısı Mehrali Seçme'nin Y.T isimli şahıs tarafından tehdit edildiğini ifade etti.

İZİNSİZ İŞGALE TEŞEKKÜR PANKARTI

Feriköy Bomonti Kapalı Pazar üstünde yer alan ve belediye tarafından işletilen açık otoparka Y.T ve adamı N. Ö. gelerek, Şişli Belediyesi Otoparklar Müdürü Murat Özhan'ı tehdit ettiğini iddia eden İnönü, bu şahısların "Burayı biz aldık, yakında biz çalıştıracağız, artık hasılatı bize vereceksin" şeklinde tehdit edici konuşmalar yaptığını belediye çalışanından öğrendiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Hayri İnönü, bu otoparkın yanında bulunan ve vatandaşların kullanımına tahsis edilmiş halı sahanın da Feriköy Spor Kulübü Başkanlığı'nı yaptığı iddia eden O.E isimli şahıs tarafından izinsizce yağmalandığını, O.E'nin, izni olmadığı halde halı sahanın girişine "Katkılarından Dolayı Sayın Belediye Başkanımıza Teşekkür Ederiz" yazılı bir pankart astırdığını iddia etti. Belediye çalışanı Murat Özhan'nın durumu belediyeye bildirmesi üzerine O.E'nin burayı izinsiz işgal ettiği, hatta kapı kilidini dahi değiştirdiği anlaşıldığını ifade eden İnönü, zabıtaların pankartı indirmek için olay yerine gittiğini ancak O.E ve adamlarının, zabıtalara engel olarak pankartın indirilmesini engellediğini ve zabıtaları tehdit ettiğini ileri sürdü.

Maçka Evlendirme Dairesi'nin yanında bulunan otoparkın da başka bir kişi ve adamları tarafından yaklaşık 10 aydır işletildiğini sonradan öğrendiklerini iddia eden Hayri İnönü, tüm sanıklardan şikayetçi oldu.

Hazırlanan iddianamede 7 sanığın, nitelikli yağma suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları istendi.

Son Güncelleme: 05.06.2016 13:33
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.