13 Eylül 2015 Pazar 00:33
Süleyman Karaçöl Serbest Bırakıldı

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, eski hakim Süleyman Karaçöl'ün serbest bırakılmasına karar verdi.

 

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, suçüstü halinin bulunmaması nedeniyle eski hakim Süleyman Karaçöl'ün oy çokluğuyla serbest bırakılmasına karar verdi.


Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Karaçöl ile avukatı katıldı. Mahkeme heyeti, ''örgüt üyeliği'' ve "Cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek"  suçlarının katalog suçlardan olmasını dikkate alınarak, Süleyman Karaçöl'ün hakimlik sıfatını haiz olduğunu belirtti.


Karaçöl'e atılı suçun tarihi, soruşturma tarihi, yakalama tarihi ve sorgulama tarihini süreç olarak değerlendiren mahkeme, Karaçöl hakkında suçüstü koşulları olmaması nedeniyle tutuklanma talebinin reddine oy çokluğuyla karar verdi. 


Mahkeme Başkanı Ferşat Aydın, Karaçöl'ün serbest bırakılmasına muhalefet şerhi düştü.


Bu arada, Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin nöbetçi olduğu ancak örgüt suçlarında Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevli olması nedeniyle, Karaçöl ile ilgili kararın bu mahkeme adına Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince verildiği öğrenildi.


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma yürütülen ve mahkemece yakalama kararı çıkarılan eski hakim Süleyman Karaçöl, dün Kütahya'da gözaltına alınmıştı.

Son Güncelleme: 13.09.2015 00:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.