04 Haziran 2016 Cumartesi 10:38
Sur Esnafı Ramazan Ayından Umutlu

Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle işyerini aylar sonra açabilen Sur ilçe esnafı, Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Alışveriş için rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'dan oldukça umutlu olan Sur ilçe esnafı, kent halkını kendilerine destek için ilçede alışveriş yapmaya davet etti.

Ramazan ayında Diyarbakırlılar için iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezleri arasında olan hurma, meyan kökü, dut, tahin, pekmez ve helva, tezgâhlardaki yerini aldı. Tüm esnafların yüzünün güldüğü bereket ayı için Sur ilçesinde aylarca işyerlerini açamayan ve mağdur olan Sur esnafı da, hazırlıklarını tamamladı.

SUR İLÇESİNDE ALIŞVERİŞE DAVET

Sur ilçe esnaflarından Mehmet Karaaslan, Ramazan hazırlıklarını tamamladıklarını, alışverişin ise son günlerde iyi olduğunu söyledi. Kent sakinlerini Ramazan alışverişi için Sur esnafını tercih etmesini isteyen Karaaslan, şunları söyledi:

"Biz geçen seneyi neredeyse hep zararla kapattık. Bu seneyi de zararla açtık. Aylar boyunca işyerimiz kapalı kaldı, birkaç aydır işyerimiz açık ancak insanlar eskisi gibi Sur ilçesinden alışveriş yapmıyor. Çevre ilçe ve köylerden buraya alışverişe gelirdi insanlar ama olaylardan sonra bu iyice azaldı bitti. Şimdi umudumuzu bu rahmet ve bereket ayına bağladık, inşallah bütün esnaflar gibi biz de bu bereketten faydalanacağız. Bu Ramazan ayı ve finalinde bayram alışverişinde bir nebzede olsa yapacağımız alışveriş ile borçlarımızı kapatmayı hedefliyoruz. Bütün kent halkını Sur ilçesine, mağdur esnafa el vermeye davet ediyorum"

VATANDAŞLAR DA MEMNUN

Rahmet ve bereket ayı olan 11 ayın sultanı Ramazan ayı için alışverişi yapmak üzere çarşı pazar dolaşan Diyarbakırlılar ise, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan başta meyan kökü (Meyan kökü şerbeti yapılıyor) olmak üzere hurma, dut, helva, kuru kayısı, tahin ve pekmeze rağbet gösteriyor. Geçen yıla göre bazı ürünlerin fiyatları değişse de genel olarak değişmediğini söyleyen vatandaşlar, memnuniyetini dile getiriyor. Vatandaşlar imkanları dahilinde alışverişlerini mağdur Sur esnafından yaptıklarını da belirtiyor.

HURMA FİYATLARINDA ARTIŞ VAR

Özellikle iftarda tüketilen hurmalara rağbet olurken, bu sene hurma fiyatlarında da artış yaşandı. Geçen sene 5 TL ile 40 TL arası değişirken fiyatlar, bu sene 8 TL ile 45 TL aralığında. İftar yemeğinin serinleticisi olan komposto için kuru üzüm ve kuru kaysılara da rağbet var. Kuru kayısının fiyatı 10 TL ile 20 TL arası iken kuru üzüm fiyatları ise 8 TL ile 10 TL arası değişiyor.

MEYAN KÖKÜ ŞERBETİ TEZGÂHLARDA

Kentte Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden olan meyan kökü de tezgâhlara çıktı. Aktarlarda kilosu 12 liraya satılan meyan köküne rağbet oldukça fazla. Ayrıca meyan kökü şerbeti de tezgâhlardaki yerini aldı. Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen meyan kökü şerbetine Diyarbakırlılar oldukça ilgi gösteriyor. Meyan kökü şerbetinin hazımsızlığı giderdiğini biliniyor.

KARAHÖBÜR (DUT)

Bu yıl Ramazan ayında çıkmaya başlayan Diyarbakır'ın Karahöbür'ü (siyah dut) ise satılmaya başlandı. Özellikle iftar sofrasının en hafif meyvesi olarak tüketilen dutun fiyatı da oldukça cazip.

Son Güncelleme: 04.06.2016 10:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.