12 Haziran 2016 Pazar 13:03
Surlu Kadınlardan Kardeşlik Hatmi

Diyarbakır Surlu kadınlar, aldıkları psikolojik destekle yaşadıkları terör olaylarının etkisinden kurtulmaya çalışıyor. Kadınlar bir yandan da Ramazan ayında açılan Kur'an-ı Kerim öğrenme ve güzel okuma kursuna giderek, burada birlik beraberlik ve kardeşlik için günde bir hatim indiriyor.

Sur ilçesinde gerçekleştirilen saldırılar dolayısıyla evlerini terk ederek, diğer ilçelerde kiraladıkları evlere veya yakınlarının yanına sığınan ailelere yönelik destekler sürüyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR, Diyarbakır Valiliği ve Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesinin iş birliğiyle bir süre önce, kadınların meslek edinip aile ekonomilerine katkıda bulunmaları ve sosyalleşmeleri amacıyla mesleki kurslar yanı sıra Ramazan ayında bir de Kur-an'ı Kerim kursu açıldı.

KISA SÜREDE KUR'AN-I KERİM OKUMAYA BAŞLADILAR

Kur'an-ı Kerim bilmeyen kadınlar, gönüllü bayan hocalar gözetiminde öğrenmeye çalışıyor. Kursta ayrıca Kur'an-ı Kerim okumasını bilenler de tecvidli Kur'an okuma eğitimi alıyor, mukabele yapılıyor, her gün bir hatim indiriliyor.

Kurs hocalarından Figen Bayram, kadınların çok hızlı öğrendiklerini belirterek, "Mukabeleye başladık. Katılım çok fazla, severek ve isteyerek geliyoruz. Çok büyük bir istek var ve istekli geldikleri için çok hızlı bir şekilde, iki haftada Kur'an-ı Kerim'e geçebiliyorlar. Birçok arkadaşımız kısa sürede Kur'an-ı Kerim okumaya başladı." dedi.

Özellikle Surlu bayanlar olunca ve talep gelince gönüllü olarak ders verdiğini belirten Kur'an-ı Kerim hocası Fatma Tanrıkulu ise "Birlikte mukabele yapıyoruz ve Kur'an-ı Kerim dersi veriyoruz. Ayrıca dini sohbetler yapıyoruz. Severek geliyorlar ve çok mutlular, biz de mutlu oluyoruz. Onları bir nebze mutlu görünce biz de çok seviniyoruz. Değerli bir aydayız ve maneviyatımızı bu ayda bol bol tamamlamak zorundayız ve bunu tamamlamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

"HEM MANEVİYAT DEPOLUYORUZ HEM STRES ATIYORUZ"

Kursa katılan bayanlardan Besra Gültekin, değerli bir ortamda maneviyat depoladıklarını belirterek, "Bu sıkıntıların ardından çok güzel bir ortam ve burada stres de atıyoruz. Bir stresimiz vardı ve bunu atıyoruz." ifadesini kullandı.

Sur anlamında büyük bir stresleri bulunduğunu dile getiren Merve Altındağ, "Ben Kur'an-ı Kerim'i okuyabiliyordum, fakat tecvidli okuyamıyordum ve hocamdan bunu takip ederek bunu öğrendim bize yardımcı oluyorlar. Bu durumdan oldukça memnunuz, teşekkür ediyoruz onlara, Allah razı olsun. Sur'dan çıktığımızda malvarlığımız her şeyimiz gitti ancak iyi ki çok şükür canımıza bir şey olmadı diyoruz. Bu durum böyle çok iyi oldu. Çok güzel bir ortam ve böyle bir imkan sağladıklarından dolayı herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

"GÜNDE BİR HATİM İNDİREREK BU RAMAZAN AYINI İHYA EDECEĞİZ"

Kadınların kurs gördüğü Beyazay Derneği'nin Diyarbakır Şube Temsilcisi Nezihe Kent ise Sur'daki insanları ve yaşadıkları olayları en iyi kendisinin bileceğini belirterek, "Ben kendim de Sur'da yaşıyordum. Sur'da 200 yıllık bir evimiz var, dedemden kalma bu ev. Sur çocuğu olduğum için onları yakından tanıyor ve dertlerini sahipleniyorum. Onları yakından tanıyan biri olarak dertlerine ortak olma adına Beyazay Derneği olarak kurslar açtık. Aile Destek Merkezlerine gelerek hem meslek edinmelerini hem de aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağladık. Maddi manevi birçok kurumumuz destek verdi. Onlara ne kadar katkı verebilirsek ne mutlu bize, hem meslek öğreteceğiz hem yardımcı olacağız. En çok hoşumuza giden de Sur'daki bayanlarımızla buraya geliyoruz hem Kur'an-ı Kerim öğreniliyor hem hatim indiriliyor. Günde bir hatim indirerek bu Ramazan ayını ihya edeceğiz. Bizim buradaki en büyük güzellik bu oldu. Kur'an-ı Kerim öğrenerek Ramazan ayında güzel günler geçireceğiz." sözlerini kaydetti.

Son Güncelleme: 12.06.2016 13:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.