09 Haziran 2016 Perşembe 15:13
Tanju Gürsu Filmleriyle Yaşayacak

Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Tanju Gürsu, Teşvikiye Camii'nde kılınan öğle namazına müteakip, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi. Solunum yetmezliği nedeniyle 77 yaşında yaşama gözlerini yuman ünlü oyuncunun cenaze töreninde iş, siyaset ve spor dünyası bir araya geldi.

Kaldırıldığı Bostancı Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen önceki gün hayatını kaybeden Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Tanju Gürsu Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine karısı Ayla, oğulları Kerem ve Emre, kardeşi Temel Gürsu, meslektaşları Türkan Şoray, Aydemir Akbaş, Erhan Yazıcı, Nuri Alço, Ediz Hun, Göksel Ersoy, Gani Şavata, Serdar Gökhan, Yusuf Sezgin, Süleyman Turan'ın da aralarında bulunduğu birçok Yeşilçam sanatçısının yanısıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, işadamları Yılmaz Ulusoy, Bayram Polat, Beşiktaş Teknik direktörü Şenol Güneş ile yakınları ve sevenleri katıldı.

Tanju Gürsu'nun kardeşi Temel Gürsoy'a başsağlığı dileyen Türkan Şoray "İnanamıyorum böyle aslan gibi, hayata bağlı bir insanın aramızdan ayrılmasına" dedi. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Şoray, uzatılan mikrofonlara, "Şu anda ne söylenebilir ki. Çok üzgünüm" demekle yetindi.

Merhumun oyuncu ve yönetmen kardeşi Temel Gürsu, "Türk sineması bir ağabeyini kaybetti. Herkesin sevgilisiydi. Çok duyguluyum, konuşamıyorum. Ömrü bu kadarmış, nur içinde yatsın" dedi. Tanju Gürsu'nun son iki gün yoğun bakımda kaldığını söyleyen Temel Gürsu, "Ağabeyimi hiç öyle görmemiştim" diyerek gözyaşı döktü.

"Maalesef tığ gibi delikanlıyı kaybettik" diyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise "Mahalleden de büyüğümüzdü. İyi işler yaptı, güzel izler bıraktı. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

Türk sinemasının çok değirli bir insanını kaybettik diyen Nuri Alço "Kadim dostumla birçok filmde beraber oynadık. Dağ gibi bir insanın bir anda aramızdan yok olması inanılır gibi değil. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

TANJU GÜRSU KİMDİR?

Tanju Gürsu, 1938'de Trabzon'un İskenderpaşa Mahallesi'nde doğdu. Trabzon Lisesini bitirmiştir. 1962 yılında Ses Dergisi'nin açtığı yarışmayı kazanıp, oyuncu olarak sinemaya başlayan sanatçı, birçok film ve dizide rol almış, Anıt Film adlı bir şirket kurarak yapımcılık işine de girmiş, ayrıca üç film senaryosu yazmış ve beş filmde yönetmenlik yapmıştır.

İlk kez 1988 yılında "Kurtar Beni" filmiyle Altın Portakal kazanan Gürsu, 1997 yılında tartışmalı biçimde "Köpekler Adası" filmiyle En İyi Erkek Oyuncu dalında bir kez daha ödüle layık görüldü. Gürsu, ayrıca 1998-99 yılları arasında Trabzonspor'da İdari ve Teknik Konulardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Ödülleri:

25. Antalya Film Festivali, 1988, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kurtar Beni

34. Antalya Film Festivali, 1997, En İyi Erkek Oyuncu Köpekler Adası

40. Antalya Film Festivali, 2003, Yaşam Boyu Onur Ödülü

Son Güncelleme: 09.06.2016 15:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.