22 Şubat 2018 Perşembe 09:38
TESKİ’den Çerkezköy’e 7,2 milyon liralık altyapı yatırımı

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Ambar Deresi ve Kavak Deresi Atıksu Kolektör Hattının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Rıza Tekin ve A. Soner Ergin, Genel Müdür Yardımcıları Nilgün Marmara, Dr. İbrahim İçöz ve İ. Feyzi Ünal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, daire başkanları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “TESKİ olarak ilçelerimizin altyapı problemlerini çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Temelini attığımız proje ile Kavak Deresi ve Ambar Deresi bölgelerinin, yeni gelişen alanların, okullaşan bölgelerin altyapı sorunlarını çözmek amacıyla, derelere akan atık suları kolektör hattı ile toplayarak arıtma tesisine ileteceğiz. Yatırım bedeli KDV dahil 7,2 milyon TL’dir. Yaz aylarında bitirilmesi planlanmaktadır” dedi.

"11 Kilometre hat döşenecek"

Kavak Deresi bölgesinde atıksu şebeke ve kolektör hattının olmadığını belirten Dr. Başa, “Kavak Deresi, Kapaklı ilçesi Bahçelievler Mahallesi, Çerkezköy ilçesi Kipa ve Emlak Konutları mevkilerinin alt mansap kısmında kalmaktadır. Özellikle Emlak Konutlarının atık suları Kavak Deresine deşarj olmakta ve çevre kirliliğine sebep olmaktadır. İş kapsamında inşa edilecek olan 600 milimetre çapında ve 2 bin 700 metre uzunluğundaki Kavak Deresi Atıksu Kolektör Hattı vasıtasıyla bölgenin atık suyu Çerkezköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini iletilecektir ve tesiste arıtılacaktır. Çerkezköy ilçesi Ambar Deresi bölgesinde kısmen atıksu şebeke hattı bulunmaktadır. Bölgenin atık suyu atıksu kolektör hattı bulunmaması sebebiyle dereye deşarj olmaktadır. İş kapsamında şebeke hattı bulunmayan, özellikle okullar bölgesinin atıksu şebeke hattı inşa edilecektir. Ayrıca Ambar Deresi bölgesine de yeni yapılacak olan atıksu kolektör hattı ile bölgenin atık suyu Çerkezköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine iletilecektir. Toplamda yaklaşık 11 bin metre atıksu şebeke ve kolektör hattı inşa edilecektir” diye konuştu.

“Aynı yatırım kapsamında taşkın risklerini ortadan kaldırmak amacıyla Kapaklı ilçesi Karaağaç Deresi Islahı için 270 metre uzunluğunda 1,70 x 2,50 metre boyutlarında betonarme çift gözlü menfez yapılması planlanmaktadır” diyen Dr. Şafak Başa, şunları söyledi:

77 Kilometrelik kanalizasyon inşaatı

“Bu yatırımın harici Çerkezköy ilçesinde devam eden yatırımlarımız da var. İstasyon Mahallesine 1 adet, Fatih Mahallesine 2 adet ve Veliköy Mahallesine 1 adet olmak üzere Çerkezköy’de toplam 4 adet içme suyu kuyusu açılmaktadır. 77 kilometrelik Çerkezköy kanalizasyon inşaatının 65 kilometrelik kısmı inşa edilerek yüzde 83’ü tamamlanmış olup, Mayıs 2018 tarihinden bitirilmesi planlanmaktadır. Çerkezköy Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bu yatırımların yapılmasında bize liderlik eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sayın Kadir Albayrak’a, ilçe belediye başkanları ve tüm TESKİ emekçilerine teşekkür ediyorum. Halkımıza hayırlı olsun.”

"TESKİ önemli işler yaptı"

Törende konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise, “TESKİ yapmış olduğu altyapı çalışmalarıyla Kapaklı ve Çerkezköy’de önemli işler yaptı. Kapaklı’nın altyapı çalışmalarına en ihtiyaç duyan Mahallesi Pınarca Mahallesidir. Bu yatırım için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Törende konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Bugün TESKİ’nin Çerkezköy’ün geleceği için yaptığı önemli bir yatırımın temel atma töreninde beraberiz. Ambar Dere Bölgesi Çerkezköy’ün uzun zamandan beri kanalizasyon hattı ihtiyacı olan bir bölgesiydi. Aynı ihalenin içerisinde Çerkezköy’ün Kavak Deresi var. Bir tarafında OSB’lerin, bir tarafında mahallelerin atık sularına maruz kalan bir bölgeydi burası. Atıksular sebebiyle olan kokular yaklaşık 20 bin insanı etkiliyordu. Mahallenin en önemli ve temel sorununa bugün bu önemli yatırım yapılıyor. Yatırımlarımızı geleceği düşünerek şekillendiriyoruz. Kolektör hattının tüm Çerkezköy ve Kapaklı’lı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kulandı.

"Tekirdağ’ın 11 ilçesinin tamamında hizmet yapıyoruz"

Törenin son konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Biz Tekirdağ’ın 11 ilçesinin tamamında hizmet yapıyoruz ve her ilçeye ayrı ayrı potansiyeline göre yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Ne söz verdiysek, onu yerine getiriyoruz. Önemli olan söz vermek değil, yerine getirmektir. Biz bu projeleri hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ben bu yatırımın hayırlı olmasını diliyor, nice yatırımlarda ve açılışlarda buluşmak üzere, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ve katılımcılar tarafından kurdele kesiminin ardından Çerkezköy İlçesi Ambar Deresi ve Kavak Deresi Atıksu Kolektör Hattının temeli atıldı.

Son Güncelleme: 08.02.2019 20:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.