13 Haziran 2016 Pazartesi 16:53
Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithak Kutonoğlu'ndan Fetö/pdy Açıklaması

Trabzon'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir süredir Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) iddiasıyla yürütülen soruşturma hakkındaki, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan açıklama yapıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Mithak Kutonoğlu imzasıyla yaplan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bir süredir yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'na yönelik, Trabzon merkezli 6 ilde Nitelikli Dolandırıcılık, Terörün Finansmanına Kaynak Sağlama, Suç İşleme Amacıyla Kurulan Örgüte Üye olma ve Tehdit suçlarından haklarında soruşturma yürütülen 74 şüpheli şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş, 55 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Van ilinde yakalanan şüphelilerden birinin hamile olması ve sağlık durumu nedeniyle gözaltına alma işlemi geri alınmış olup diğer şüpheliler hakkındaki soruşturma işlemleri ile haklarında gözaltına alınmasına karar verilip yakalanamayan kişilerin yakalanması çalışmaları devam etmektedir. Haklarında gözaltına alma ve yakalama kararı verilen şüphelilerin önemli bir kısmının eğitim sektöründe çalışması nedeniyle okullardaki eğitim ve öğretimin aksamaması ve öğrencilerin mağdur olmaması için operasyon eğitim öğretim yılının sonunda ilgililer görev mahallinden ayrılmadan eğitimin aksamasına sebebiyet verilmemesi için ders ve sınavların bittiği döneme denk getirilmesine özen gösterilmiştir. Yakalanıp gözaltına alınan 54 şüphelinin Emniyet Müdürlüğündeki ifade alma işlemleri devam etmekte olup, gerek duyulduğunda gelişmeler konusunda ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Son Güncelleme: 13.06.2016 16:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.