02 Haziran 2016 Perşembe 20:53
Tüfenkci: Almanya Kendi Ayıplarını Örtme Çabasında

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, Alman Federal Meclisi'nin Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını "soykırım" olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesine tepki gösterdiler.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Tabi gerçekten üzücü. Niye üzücü Almanya'nın 3-5 çetecilerin diyelim yanlış ve yanlı bir şekildeki tavırlarını olumlayarak tarihi gerçeklere aykırı bir şekilde karar alması ve bu kararla birlikte insanın Almanya'nın kendi ayıplarını örtmenin çabasımıdır diye düşündürüyor, doğrusu. Oradaki tarihte yaşanan olayları biz Türkiye olarak bütün belgeleriyle, bilgileriyle, arşivleriyle bütün dünyanın tetkikine açmışken, kalkıp siyasi kararlarla Türkiye gibi bir ülkeyi kaybetme pahasına, zora sokma pahasına bu tür kararlar alamsı bizleri üzüyor. Ebetteki buna ilişkin tarı sayın cumhurbaşkanımız, sayın başbakanımız ve ilgili bakanlarımız görüşüp kararlarını verecekler." dedi.

Bakan Tüfenkci, bir soru üzerine Almanya ile ilgili olarak gümrük konusunda şu anda alınmış bir karar bulunmadığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise "Almanya Meclisi'nin almış olduğu kararı Türkiye olarak asla kabul etmiyoruz. Bunla alakalı olarak tarihin sayfalarının açılması gerektiğini hep söyledik. Bu konuda yapılması gereken işlem de dönüp tarihe bakmak lazım. Bizim bugüne kadar söylemiş olduğumuz söylemler, cümleler Türkiye olarak 1915 olayları dahil olmak üzere o süreçte dahil olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu önemli bir cümle vardı ve bu konuda "Allah'tan rahmet diliyoruz" cümlesinden sonra, buna rağmen dünyanın bu konuda almış olduğu tavır, Almanya'nın Amerika'nın almış olduğu tavır, hele de bu dönemle ilgili almış olduğu tavır çok manidardır. Ben inanıyorum ki, dünyada birçok yerde katliamlar yapılıyor, bur çok yerde zulümler yapılıyor. Bunu görmezden gelen dünyanın büyük devleti olarak geçinen ülkeler oradaki katliamları görmezden gelerek, soykırımları görmeden gelerek 1915 olaylarına vurgu yapıyorlar. Birçok ülkenin, mağdurun ve mazlumun yanında olmuş bir ülkenin evladı olarak, Osmanlı İmparatorluğunun evlatları olarak hiçbir yere soykırımın yapılmadığını bir kez daha ifade ediyorum. Almanya Meclisi'nin almış olduğu kararı da şiddetle kınıyorum." diye konuştu.

Son Güncelleme: 02.06.2016 20:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.