08 Mayıs 2016 Pazar 15:33
Türk Özel Kuvvetleri için Suriye Girdi  iddiası

Özel Kuvvetler için Suriye iddiası


Kilis’e yönelik IŞİD saldırılarının artmasının ardından dikkat çeken bir iddia geldi. Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı 15-20 kişilik bir timin dün gece saat 01.30’da Suriye’ye girdiği öne sürüldü. IŞİD’in kontrol ettiği bölgelerde yapılan ve 4 saat süren operasyonda, füze rampalarının bertaraf edilmesi için keşif ve hazırlık yapıldığı iddia edildi.

 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Kilis'e yönelik IŞİD saldırılarının artması Türkiye'yi harekete geçirdi.

İDDİA: KEŞİF VE HAZIRLIK

Haberde yer alan iddialara göre dün gece 01.30 sularında Kilis merkeze 13-14 kilometre mesafede, doğu yönünden Suriye'ye geçen 15 ila 20 kişilik özel kuvvet timi IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerde operasyon gerçekleştirdi. Çalışmanın füze rampalarının bertaraf edilmesi için keşif ve hazırlık amacı taşıdığı belirtildi.

GİZLİ TUTULUYOR

Özel Kuvvet timinin sabah saatlerinde Türkiye'ye geri döndüğü, operasyonda önceliğin Kilis'e atılan füze rampalarının bulunduğu bölgelerin temizlenmesi olduğu belirtiliyor.

ABD VE RUSYA'YA BİLGİ

Haberde "Tim, Suriye'ye giriş ve çıkışta güvenlik amacıyla farklı noktaları kullandı. Ayrıca timin bölgeye girmesinden önce ABD ve Rus askeri yetkilileri operasyonla ilgili bilgilendirildi" denildi.

IŞİD'E BOMBA YAĞDI

Özel kuvvet timinin görevini tamamlayıp dönmesinin ardından IŞİD'in ele geçirdiği Delha, Havar, Harcele, Barekatı ve Karaköprü köylerine 4 hava harekatı düzenlendi. Koalisyon güçleri ile yapılan ortak hedef tespit çalışmalarının ardından başlatılan operasyonlarda harekatlar saat 05:47'de, 06:13'de ve 07:41'de yapıldı. F-16 ve A-10'lardan oluşan Koalisyona ait uçakların düzenlediği hava harekatı sonucunda IŞİD'e ait silah mevzileri ve barınma alanları imha edildi. İlk alınan görüntülerde 44 IŞİD'li terörist öldürülürken çok sayıda IŞİD'li teröristin yaralandığı tespit edildi. Savunma halindeki Suriyeli muhaliflerin yerleşim yerlerine yapılan saldırıların kesildiği belirtilirken IŞİD'in bu bölgelerden geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi. 4'üncü hava harekatı ise saat 11.45'te Karaköprü bölgesine Koalisyon F-15'leri ile yapıldı. Harekat sonucunda 4 IŞİD'li terörist öldürüldü. 4 ayrı hava harekatında toplam 48 IŞİD'li terörist öldürülmüş oldu. Akşam saatlerinde ise bu sefer Fırtına obüsleri Halep'in Azez ilçesine bağlı Baragitah, Havar Kilis, Harcele ve Delha bölgelerindeki IŞİD hedeflerini vurdu.

 

Suriye'de 55 DAEŞ üyesi terörist etkisiz hale getirildi


Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'deki DAEŞ hedeflerine yönelik top ve çok namlulu roketatar atışlarında 55 terörist etkisiz hale getirildi, 3 araç ve 3 roket rampası tam isabetle vuruldu.

 

ANKARA - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'deki DAEŞ hedeflerine yönelik top ve çok namlulu roketatar (ÇNRA) atışlarında 55 terörist etkisiz hale getirildi, 3 araç ve 3 roket rampası tam isabetle vuruldu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde keşif ve gözetleme araçlarıyla Halep'in kuzeyinde bulunan Suran ile Tal el Hişn'in kuzey doğusundaki Baragidah ve Kuşakcık bölgelerinde terör örgütü DAEŞ'e ait hedefler tespit edildi.

Belirlenen hedeflere yapılan başarılı top ve ÇNRA atışlarıyla 55 terörist etkisiz hale getirildi, 3 araç ve 3 roket rampası tam isabetle vuruldu.

Hedeflerin vurulma anı keşif ve gözetleme araçları yardımıyla kaydedildi.

Son Güncelleme: 08.05.2016 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.