01 Ağustos 2016 Pazartesi 00:19
Ula İlçesindeki Darbeci Suikast Timine Operasyon! Suikastçilerden 10'u Yakalandı

Son dakika haberleri: Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerin Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip kaydırıldı. Operasyon başlatan Jandarma timleri megafonlarla darbeci askerlere yönelik 'teslim olun', çağrısı yaptı. Kaçak on asker yapılan operasyonun ardından yakalandı. Bir kişinin yakalanmasına çalışılıyor. Son dakika haberlerini anında aktaracağız...

MUĞLA VALİSİ ÇİÇEK: 10 KİŞİ YAKALANDI
Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin bölgede 10 askerin yakaladığını bildirdi. Vali Çiçek, "Bir kişi daha kaçıyor. Bu bir kişinin de en yakın sürede  yakalanacağını umut ediyorum. Kısa sürede sonuca ulaşacağımızı tahmin ediyorum."  dedi. Çiçek, bölgede çok sayıda vatandaşın bulunduğunu, operasyonun devam ettiğini, uzun menzilli silahlar kullanıldığını ve herhangi bir üzücü olay yaşanmaması için vatandaşların bölgeden uzaklaşması gerektiğini söyledi.

Advertisement: Replay Ad
Ads by ZINC

DOMUZ AVINA GİDEN AVCILAR GÖRDÜ
Firari askerleri gördüğünü ile süren Üzeyir Çalca, domuz avına giderken 5 kamuflajlı esker gördüğünü, niçin burada bulunduklarını sorduğunda ise tatbikat yaptıklarını söylediklerini belirtti. Çalca, şunları anlattı:

"İki arkadaş mısır tarlasına domuz bekçiliği yapmaya gidiyorduk. Azmak (Dere) içerisinde çatırtı duyduk. Domuzların dere içerisinde olduğunu düşündük. Biraz bekleyip domuz olduğuna kanaat getirince ateş edecektik. Ancak seslerin dereyi geçip tarlaya doğru girdiğini duyduk., O tarafa ışık tuttuk arkadaşımla birlikte. Birdenbire 5 kişi yere yattı. İçlerinden bir tanesi ayağa kalktı. Ne yaptıklarını sorduğumuzda 'Biz tatbikat yapıyoruz' dediler. Biz 5 kişiyi gördük ama azmak içerisinden çatırtı sesleri geliyordu. Daha fazla kişi olabilir."

ÜZERLERİNDE TİŞÖRT ALTLARINDA KAMUFLAŞ VARDI

Üzeyir Çalca, askerlerin nasıl oldukları yönündeki soruya ise üzerlerinde askeri tişört bulunduğunu belirterek, "Altlarında kamuflaş vardı. Ancak dereyi geçtikleri için ıslanmıştı. Zayıf yapıları, yüzleri sakallı ve dağınık bir haldeydiler" dedi. 

SON DAKİKA: FOTOĞRAFLARDAN TEŞHİS ETTİLER

Üzeyir Çalca, gördüğü kişilerin kendisine gösterilen firari askerlerin fotoğraflarından aynı kişiler olduğunu teşhis etti. Bu gelişme üzernine jandarma komando birlikleri ile Özel Harekat timleri ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timler bölgeye sevk edildi. Termal kameralı helikopter ve uçaklarda operasyona havadan destek verdi. Operasyon yapan ekipler sık sık 'teslim olun' çağrısında bulunurken, bölgeyi çembere almaya çalışıyor.

Son Güncelleme: 01.08.2016 00:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.