07 Haziran 2016 Salı 13:33
Vali Aksoy, İlk İftarını Surlularla Yaptı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur ilçesi sakinleriyle birlikte, Ramazan ayının ilk iftarını Ulu Cami önünde Valilik tarafından açılan iftar çadırında açtı. Ulu Cami önündeki iftar programına Vali Aksoy'un yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, Sur Kaymakamı Memduh Tura, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, İl Müftüsü Burhan İşliyen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Suriçi bölgesinde terör olaylarından dolayı maddi-manevi zarar gören vatandaşların ve yoksul vatandaşların Ramazan ayı boyunca faydalanacağı iftar çadırı, Diyarbakır Valiliği tarafından bu yıl ilk defa kuruldu ve Diyarbakırlıların hizmetine sunuldu.

İftar programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra iftarların açılmasının ardından İl Müftülüğü'ne bağlı İlahi Nağmeler Korosu tarafından ilahi dinletisi gerçekleştirildi. İftar programında Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy kısa bir konuşma yaptı. Vali Aksoy, "Bugün Ramazan ayının ilk günü ve biz de bugün iftarımızı açmak üzere sizlerle bir araya geldik. Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak Diyarbakır Valiliği olarak il müftülüğümüzle birlikte bu iftar çadırını açtık. Özellikle Sur ilçemizde Ulu Cami önünde sizlerle birlikte olmak üzere bu çalışmaları gerçekleştirdik. Ramazan ayı bizler için çok önemli bir aydır. Özellikle Sur ilçemiz terör olaylarından etkilenen ilçelerimizin başında gelmektedir. Buradaki vatandaşlarımızın sorunlarını en aza indirgemek, onların mağduriyetini gidermek için devletin bütün kurumları büyük bir gayret içinde çalışıyor. Özellikle bu iftar programında da mutlaka Sur halkıyla bir arada olmak için bu çalışmayı gerçekleştirdik. Ramazan ayı boyunca bu çadır burada vatandaşlarımıza hizmet edecektir. Ben herkesin Ramazan ayını kutluyorum. Birlik ve dirlik içerisinde nice Ramazanlara birlikte erişmeyi bizlere nasip etmesini Allah'tan diliyorum." dedi. Yapılan konuşmanın ardından dua okundu. Daha sonra Vali Aksoy ve beraberindekiler teravih namazı kılmak üzere tarihi Ulu Cami'ye geçti.

OTELLERDE MİSAFİRLERE İFTAR VE SAHURDA SICAK YEMEK

Tarihi Sur ilçesinde, Ulu Cami önünde kurulan iftar çadırından Ramazan ayı boyunca her gün 500 Diyarbakırlı yararlanacak. Ayrıca, terör olayları nedeniyle geçici olarak evlerinden ayrılmak zorunda kalan ve Diyarbakır Valiliği tarafından otellerde misafir edilen vatandaşlara, Ramazan ayı boyunca her gün iftar ve sahurda sıcak yemek gönderilecek.

Son Güncelleme: 07.06.2016 13:33
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.