02 Haziran 2016 Perşembe 18:48
Yüksekten Düşen İnşaat İşçisinin Vücuduna Demir Çubuk Saplandı

Gaziantep'te çalıştığı şantiyenin teras katından inşaat demirlerinin üstüne düşen işçinin vücuduna demir çubuk saplandı. Hemen hastaneye kaldırılan genç, hayata tutunmayı başardı.

Olay, Şahinbey ilçesinde bulunan bir şantiyede meydana geldi. Adem Özçoban (19) çalıştığı şantiyenin teras katında dengesini kaybederek inşaat demirlerinin üzerine düştü. Demirin sağ göğsünden saplanarak omuzundan çıktığını gören çalışma arkadaşları, hemen 112 ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen 112 ekipleri Adem Özçoban'ı Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürdü. Özçoban, Prof. Dr. Maruf Şanlı önderliğinde ameliyata alındı. Başarılı bir operasyonla inşaat demiri saplandığı yerden çıkartıldı.

Adem Özçoban yaşadığı kazanın herkese ders olmasını isteyerek, "Çalışırken daha dikkatli olun, hızlı çalışıp daha fazla iş yapacağım diye canınızdan olabilirsiniz." dedi.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli ise "Hastamız önceki gün akşam saatlerinde hastanemizin acil servisine göğüs kafesine saplanan demir çubuk ile birlikte geldi. Demir çubuk hem göğüs kafesinden hem de arka tarafından görünür vaziyetteydi. Hasta bu durumda tomografi cihazına giremeyeceği için, direk ameliyathaneye alındı. Prof. Dr. Maruf Şanlı'nın başkanlığında ameliyathanede göğüs kafesi açılarak bu demir çubuk kontrollü bir şekilde çıkartıldı. Hastanın göğüs duvarında oluşan hasar tamir edildi. Bu önemli bir travma. Çünkü bu şekilde kalın ve uzun bir demir çubuğun tahribatı daha fazla olabilirdi. Tıp Fakültemizde yapılan doğru müdahale ile hastamız hayata döndürüldü." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 02.06.2016 18:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.