11 Nisan 2015 Cumartesi 11:21
Hakkari'de oryantiring heyecanı

HAKKARİ (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafında kentte ilk kez oryantiring yarışması düzenlendi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürülüğü tarafından okullararası oryantiring (yön bulma) yarışması düzenlendi.

Küçükler ve yıldızlar olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmaya değişik okullardan 50 sporcu katıldı. Yarışmaya katılan sporcular, kendilerine verilen yön bulma haritası ile hedeflere ulaşmaya çalıştı. 

Oryantiring Federasyonu Temsilcisi Metin Antepüzümü, Hakkari'de ilk defa oryantiring yarışması düzenlediklerini söyledi.

Antepüzümü, şöyle konuştu:

"Oryantiring gençlerin ellerine verilmiş olan pusula ve haritayla saklamış olduğumuz hedeflerin bulunmasını sağlıyor. Çok güzel bir spor dalı. Hakkari'de bunu ilk defa yapmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Hakkari halkı da çok hevesli ve bu görsel şovu görmek istiyor. Buradan mahalle içine girip toplam bir kilometrelik alanda pusulaları bulup varış noktasına gelecekler. Bu yarışmaya ortaokullarda okuyan yıldız ve küçükler kategorilerinde yapılıyor. Hakkari'nin kötü imajını sporla değiştirmeyi planlıyoruz. Federasyon başkanımız da bu konuda çok kararlı. Dereceye girecek öğrenciler, ileri zamanda il dışında yapılacak yarışmalara gönderilecek."

Son Güncelleme: 11.04.2015 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.