26 Ekim 2015 Pazartesi 19:10
Şehit çocuklarına bilgisayar verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan ve finansmanını Halk Bankasının üstlendiği "Yalnız Değilsiniz, Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi" kapsamında, Hakkari'de 31 şehit çocuğuna tablet ve dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törene Vali Yakup Canbolat, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, Halk Bankası Hakkari Şube Müdürü Fettullah Kaya, şehit aileleri ve çocukları katıldı.

Canbolat, törende, proje kapsamında 12 şehit ailesinin 17-22 yaş arasındaki çocuklarına 21 dizüstü bilgisayar ve 0-16 yaş arasındaki çocuklarına da 10 tablet bilgisayar hediye edileceğini belirtti.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Canbolat, şöyle devam etti:

"Memleketin ve bayrağın birliğinin, bütünlüğünün kıymetini hepimizin bilmesi gerekiyor. Sizler ve sizlerin büyükleri bu vatana canlarını verdiler, kanlarını verdiler. Onlara minnettarız. Şehit olanları rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Onları bugün anmak bizim için temel görevlerden bir tanesidir. Onların yakınlarını ve gazilerimizi her zaman hatırlamak, destek olmak ve onların sorunlarını çözmek bizim temel görevlerimizden bir tanesidir. Bu kapsamda ben hepinize hoş geldiniz diyorum. Sizleri Valilikte görmekten de mutluluk duyuyoruz. Buraya teşriflerinizden dolayı da ben hepinize teşekkür ediyorum. Paralarını çok kıymetli insanlara yönelik bir proje kapsamında kullanmasından dolayı da Halk Bankamıza teşekkür ediyorum. Ümit ediyoruz ileri ki günlerde daha iyi imkanlar şehit ve gazi ailelerimize sunulur. Şehitliğin ve gaziliğin bedeli hiçbir maddi şeyle ölçülemez. Onların bu vatana kattığı değeri hiçbir maddi şeyle kıyaslayamayız, ölçemeyiz. Biz hepinize minnettarız, çok teşekkür ediyoruz." 

Canbolat, daha sonra, beraberindekilerle şehit ailelerinin çocuklarına dizüstü ve tablet bilgisayar dağıttı. 

 

Son Güncelleme: 26.10.2015 20:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.