07 Temmuz 2015 Salı 22:23
Veregoz Şelalesi misafirlerini ağırlıyor

Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde bulunan Veregoz Şelalesi, tüm ihtişamıyla misafirlerini ağırlıyor.

Bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle uzun yıllar güvenlik gerekçesiyle gidilmesi yasaklanan alanlar, Çözüm Süreci'nin ardından tek tek turizme kazandırılıyor. 

Havaların ısınmasıyla, binlerce metre yükseklikteki dağların zirvesinde eriyen karların kayalıklardan akarak 15 metre yükseklikten dökülmesiyle oluşan Veregoz Şelalesi, çevresindeki ceviz ağaçlarının heybetli görüntüsü ve yemyeşil doğasıyla izlenmeye değer görüntülerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Avaşin Çayı üzerinde bulunan ve yılın her mevsiminde doğaseverlerin ilgi odağı haline gelen şelale, Çözüm Süreci'nin ardından yaşanan huzur ortamıyla yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği mekanların başında geliyor. 

Sıcak havayı fırsat bilerek serinlemek için şelalenin bulunduğu bölgeye giden vatandaşlar, çektikleri fotoğraflarla da yıllardır saklı kalan güzelliği ölümsüzleştiriyor. 

Diyarbakır'dan Hakkari'ye gelen Murat Vural, Veregoz Şelalesi'ni ilk kez gördüğünü ve doğasına hayran kaldığını söyledi.

Veregoz Şelalesi'nin inanılmaz bir güzelliğe sahip olduğunu aktaran Vural, "Burası gerçekten de eşsiz bir yer. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Bana inanılmaz bir huzur verdi. Artık fırsat buldukça buralara gelmeye devam edeceğim" dedi.

Son Güncelleme: 07.07.2015 22:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.