22 Şubat 2018 Perşembe 13:39
Vali Toprak destekleme kurs merkezini ziyaret etti

Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 740 öğrencinin üniversiteye hazırlandığı Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte ziyarette bulunduğu Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezinde İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, öğretmen ve öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı. Sınıfları ve etüt merkezini gezen Vali Toprak, burada üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Valiliğin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bünyesinde Halk Eğitim Merkezimizin çabalarıyla geçen sene ve daha önce liseyi bitirmiş fakat üniversiteye yerleşememiş olan gençlerin desteklenmesi, eğitimlerine katkıda bulunulması, sınav tekniklerinin verilmesi ve girecek oldukları bölümler ile ilgili olarak donanımlarının sağlanması amacıyla bu beş katlı binayı hizmete sunduklarını söyledi.

İl, ilçe ve köy ayrımı yapmaksızın bütün gençleri burada bir araya getirerek büyük bir fedakârlık içerisinde görev icra eden öğretmenlere emanet ettiklerini ifade eden Vali Toprak, "Şu anda burada 740 tane öğrencimiz bulunuyor. Bunların yüzde 90 civarı 2017 mezunu, çok az sayıda da 2016 ve 2015 yılında mezun olan gençlerimiz var. İl, ilçe ve köy ayrımı yapmaksızın bütün gençlerimizi burada bir araya getirip büyük bir fedakârlık içerisinde görev icra eden öğretmenlerimize emanet ettik. Bu 740 öğrencimiz 38 öğretmenimizin kontrolünde, eğitimlerinde etüt merkezleri de dâhil olmak üzere çalışmalarına devam ediyorlar. Gençlerimizin hepsi kendilerini yetiştirmek için büyük bir çaba içerisindeler, büyük bir heyecan taşıyorlar. İleriye dönük büyük planlamalar içerisindeler. Kendilerine kazanacakları hedefler koymuşlar. Edinmeyi düşündükleri meslek gruplarını ayırmışlar" dedi.

"Hedef 400 genci üniversiteye yerleştirmek"

Bu yıl 400 öğrenciyi üniversitede iyi bölümlere yerleştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Vali Toprak, "Bu manada da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından bunlar kendi ilgili bölümlerine ve öğretmenlerine ayrılarak derslerine devam ediyorlar. Mekânımız da gayet güzel. Geniş fazla sıkışık olmayan, aşağıda velilerimiz geldiğinde onları da bilgilendiren, istişarelerde bulunan bölümlerimiz, idarecilerimiz de olmak üzere tam donanımlı olarak hizmet veriyor. Bizim burada hedefimiz bu sene ben de yakından takipçisiyim 400 tane buraya gelen gencimizi üniversitede iyi bölümlere lisans düzeyinde en azından yerleştirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda da üniversiteyi kazanamayıp boşta kalan gençlerimizi burada daha sosyal bir ortamda, birbirine teşvik edici, birbirlerinden etkilenecekleri güzel bir mekânda buluşturmuş oluyoruz. Burada tabi ileriye dönük çok iyi düşünceleri olmayan gençlerimiz dâhil bu güzel ortamda birbirlerinden etkilenerek bu güzel imkânları kendilerine bir fırsata dönüştürme gayreti içerisindeler. Her türlü yayınları kendilerine ücretsiz olarak veriyoruz. Burada sabah saat 08:00’den akşam 18:00’e kadar haftanın 6 günü yoğun bir çalıma temposu içerisindeler. Böylece gençlerimiz boşluktan da kurtulmuş oluyorlar. Faydalı faaliyetlere yönelmiş oluyorlar. Arkadaşlıklarını güçlendiriyorlar, sosyalleşiyorlar. İnşallah hepsi Türkiye’nin bütün köşelerine birer üniversiteli olarak dağılacaklar ve bizde onlarla gururu duyacağız. Bu eserde gerçekten gurur duyulacak bir eser. Halk Eğitim Merkezinden öğretmenlerimiz giriyor. Liselerden öğretmenlerimiz geliyor. Tam manasıyla aldıkları ücretin çok daha fazlasıyla gayret gösteren öğretmenlerimiz burada gençlerimize yardımcı oluyorlar. Ben bu vesileyle gençlerimize başarılar diliyorum. Burada emek sarf eden bütün öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise, hedeflerine ulaşma yönünde kendilerine böyle bir imkân ve ortam sunan başta Vali Toprak olmak üzere bütün yetkililere teşekkür ettiler. Daha sonra Vali Toprak, Kayacan Caddesi üzerinde bulunan esnafları işyerlerinde ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.