31 Ocak 2018 Çarşamba 10:33
Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Hakkari’de olumsuz hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Hakkari il merkezi ve ilçelerinde kış aylarında yiyecek bulmada zorluk çeken hayvanlar için yemleme çalışmaları her yıl olduğu gibi bu yıl da devam etti. Yemleme çalışmaları kapsamda özellikle kış aylarında bazı köylerde sokak hayvanları için köy muhtarlarıyla iletişime geçilerek mama desteğinde de bulunuldu.

Orman ve Su İşleri Müdürü Necmettin Yılmaz ve beraberindekiler, köylerde vatandaşlar ve muhtarlara kedi ve köpek mamalarını teslim ettiler. Ayılar için de dağlık araziye yiyecek bırakıldı.

Kurum çalışanları, ayrıca il merkezi ve ilçelerde kanatlı ve yırtıcı hayvanlar için de arazide yemleme çalışmalarını sürdürüyor.

Müdür Necmettin Yılmaz, av ve yaban hayvanları için yiyecek temininde bulunarak kendilerine destek sunan Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.