15 Mayıs 2015 Cuma 12:56
'Hudut Kartalları' sınırda göz açtırmıyor

IĞDIR  Türkiye'nin 3 ülkeyle komşu tek şehri konumundaki Iğdır'da kurulu 5'inci Hudut Alay Komutanlığında görevli "Hudut Kartalları", ülkenin doğu sınırında dalgalanan Türk bayrağını korumak için elleri tetikte bekliyor.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinden başlayıp Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde sona eren yaklaşık 300 kilometrelik İran, Ermenistan ve Nahçıvan sınır hattında güvenliği sağlayan Mehmetçik, şehir yaşantısından uzakta, zorlu arazi koşullarındaki karakollarda 24 saat esasıyla görev yapıyor.

Özel eğitimli askerler, son teknoloji ürünü silah ve araçlar kullanıyor. Sarp dağlarda sınırı gözetleyen askerler, şahin gözü termal kameralar sayesinde olumsuz hava koşulları ve gece şartlarında dahi her türlü hareketliliği anbean takip ediyor.

Mehmetçik, olağan dışı durumla karşılaştığında konuyu üstlerine bildiriyor. Koordinatları belirlenen bölgeye son teknoloji ürünü zırhlı araçlarla "Hudut Kartalları" gönderiliyor.

Sınır hattında devriye görevi yapan termal kameralarla donatılmış hafif zırhlı araçlar, "Hudut Kartalları"nın vazifelerini daha güvenli ve sağlıklı tamamlamasını sağlıyor.

Hudut güvenliğinin sağlanmasında Mehmetçik, insansız hava araçlarından da istifade ediyor. Birliğe tahsis edilen araçlar, sınırın sıfır hattındaki askerlerin havadaki gözü oluyor. İnsansız hava aracının gönderdiği görüntüleri dikkatle inceleyen Mehmetçik, olumsuz duruma anında müdahale imkanı yakalıyor.

"Hudut Kartalları", sorumlu oldukları bölgenin sosyoekonomik yapısı gereği çoğunlukla kaçakçılıkla mücadele ediyor. Sınırı gözetleyen askerler, insan ve mal kaçakçılığını engellemek için 24 saat hazır kıta bekliyor.

Son Güncelleme: 15.05.2015 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.