12 Ağustos 2015 Çarşamba 19:16
Iğdır'da bir dershane ve okul kapatıldı

IĞDIR - Iğdır'daParalel Devlet Yapılanması'na yakınlığıyla bilinen bir dershane ve okul, "izinsiz ek binada eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunulması" ve "eğitim alanlarının amacı dışında kullanılması" gerekçeleriyle geçici süreyle kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri, kent merkezinde bulunan ve Paralel Devlet Yapılanması'na yakınlığıyla bilinen İbrahim Avcı İlk ve Ortaokulu ile FEM Dershanesi'nde incelemelerde bulundu.

Müfettişlerin yaptığı inceleme sonrası İbrahim Avcı İlk ve Ortaokulu, "izinsiz ek binada eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunulması" ve "eğitim alanlarının amacı dışında kullanılması" gerekçeleriyle 2 ay, FEM Dershanesi ise "elden öğrenci paralarını toplayarak vergi kaçırmak" ve "yanlış beyanda bulunmak" suçlarından 1 ay kapatıldı.

Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında, 6 Ağustos'ta İbrahim Avcı İlk ve Ortaokulu ile FEM Dershanesi'nde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede, bazı dokümanlara ve bilgisayarlara el konulmuştu.

Son Güncelleme: 12.08.2015 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.