21 Nisan 2015 Salı 14:44
Telli turna protezle yeniden uçacak

IĞDIR - Iğdır'da köylüler tarafından yaralı halde bulunan telli turna, bacağına takılacak protezle sağlığına kavuşacak.

Aralık ilçesine bağlı Taze köyü mevkisinde yaşayan vatandaşlar, tarlada uçmaya çalışan bir kuş görünce durumu Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bildirdi. 

Köye giden ekipler, yaralı kuşun telli turna olduğunu belirledi. Veteriner hekimi tarafından yapılan incelemede kuşun diz kısmında çarpmaya bağlı eklem kırığı olduğu, bu nedenle uçamadığı belirlendi.

Turnaya, Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde ameliyatla protez takılacağını belirten Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürü Mete Türkoğlu, şu anda göç aşamasında olan kuşun bir an önce ameliyata alınacağını söyledi.

Telli turnanın Doğu Anadolu Bölgesi'nde nadir görülen bir tür olduğunu ifade ederek, "Göç sırasında da bir yere çarpmış ve bu şekilde yaralanmış. Hem etçil hem de otçul olan nadir bir kuş türü" diye konuştu.

Telli turna protezle yeniden uçacak

Telli turna protezle yeniden uçacak

Telli turna protezle yeniden uçacak

Son Güncelleme: 21.04.2015 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.