19 Şubat 2018 Pazartesi 11:13
Asimder Başkanı Gülbey: “Minsk gurubunda Türkiye’de olmalıdır”

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan tarafından işgal edilen Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ için uzlaştırma grubu olan AGİT Minsk grubunda bulunan ABD, Fransa ve Rusya’nın yanı sıra Türkiye’nin de grupta olması gerektiğini söyledi.

Tarihlerinde soykırım yapmış ülkeler soykırım yapan ülkeyi nasıl suçlu bulacaklarını ve işgal ettiği toprakları geri iade etmesi için girişim yapabileceklerine inanmadıklarına değinen Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “AGİT Minsk grubu Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan devletini aldatma grubudur. Minsk grubu içerisinde buluna üç ülkenin de geçmiş tarihlerinde soykırım ve katliamlar bulunmaktadır. Bu tarihinde katliam olan ülkelerin soykırımcı ve terör devleti olan Ermenistan’a tarafsız davranacaklar anlamış değiliz. ABD’nin Kızılderililere karşı yaptığı işgal ve toplu ölümler, Vietnam, Irak, Afganistan ve Suriye’de yaptığı işgal katliamlar ile terör örgütlerine verdiği destek, Fransa’nın Cezayir’de bir milyon sivil silahsız insanı katledip asimilasyon uyguladığı ve Rusya’nın Ahıska Türkleri, Kırım, Çeçenistan ve Azerbaycan Bakü’de 1990 yılında azaldık meydanında 600 sivil silahsız insanı tankların altında katlettiğini dünya unutmadı. Bu katliamları yapan ülkelerden oluşan bir grubun samimiyetine ve ciddiyetine Asimder Genel Merkezi olarak inanmıyoruz. Uzlaşma yapılacak iki taraf bulunmaktadır. Bunlardan biri Hıristiyan diğeri ise Müslüman ülke ama uzlaştırma yapan grupta yer alan üç ülkede Hıristiyanlar neden Müslüman bir ülke yok bu ne kadar adaletli olacaktır. AGİT Minsk grubu ciddi ve samimi olduklarını göstermek istiyorlarsa Türkiye’yi de grup üyesi olarak almalıdırlar. Aksi taktirde ne inandırıcılıkları nede samimiyetlerine bizi inandıramazlar” dedi.

AGİT Minsk grubu uzlaştırma grubu değil, yeme içme ve bir Haçlı zihniyeti grubu olduğunu söyleyen Gülbey, “Minsk grubu 26 yıldır Ermenistan’ın Azerbaycan toprağının yüzde 20’sini işgal ettiğini ve bir milyon savunmasız silahsız insanını yurtlarından zulümle sürgün ettiğini ve yüzlerce insanını çocuk, yaşlı ve kadın demeden katlettiğini kabul etmesine rağmen, halen neden işgal ettiği topraklardan çıkartamıyor. 26 yıldır Ermenistan ve Azerbaycan’da görüşmeler yapan gurup üyeleri lüks otellerde kalarak ve lüks araçlara binip günlerini gün etmekteler de ondan dolayı bir türlü sonlandırılmadı. Ancak bu haçlı zihniyeti gruba Türkiye gibi güçlü Müslüman bir ülke üye olarak alınırsa bir yıl içerisinde Dağlık Karabağ sorunu çözülecektir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.