10 Şubat 2018 Cumartesi 11:34
Bozkır Şahin’i doğaya bırakıldı

Iğdır’ın Aralık İlçesi Babacan köyünde çalılıklara sığınarak köpeklerin saldırısına uğramaktan kurtarılan Bozkır Şahini koruma altına alındı.

Reşat Sürkit ve Yakup Akil tarafından çalılıklar içinde bulunan Bozkır Şahini köyde bulunan İlkokul öğretmenlerine teslim edildi. Öğretmenler Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğüne durumu bildirmesi üzerine, ekiplerce okuldan alınan Şahin veteriner kontrolünden geçirilmek üzere İl Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, “Yapılan kontrol neticesinde herhangi bir yaralanma ya da tramvaya rastlanmadı. Karnı doyurulup ve stresi geçtikten sonra yaşam alanları olan taşlık ve kayalık alanda doğaya salınmıştır. Köy sakinleri ve okulda ki öğretmenlerimizin ilgili kuruma hemen haber vermesi, öğrencilerimizin doğa sevgisini daha da pekiştirmiştir. Doğa sevgisini öğrencilerimizle paylaşan öğretmen ve köy sakinlerini kutlar teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.