25 Mart 2018 Pazar 16:04
Muhtardan Afrin Marşı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir köy muhtarı, Mehmetçiğin Afrin zaferini marş yaptı.

Kadirli’ye bağlı Hacihaliloğlu Köyü muhtarı Semih Duyan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nın Afrin şehir merkezinin de tamamıyla kontrol altına alınmasını televizyonda izledikten sonra “Afrin Marşı” adını verdiği bir marş yazdı. Bestelediği marşı noterde onaylatan Semih Duyan, mehter eşliğinde marşı söylemek istediyse de başaramadı. Bunun üzerine bir davul zurna ekibi bulan muhtar Semih Duyan, davul zurna eşliğinde Afrin Marşı’nı söyledi.

Muhtar Semir Duyan, özellikle sosyal medyada büyük beğeni toplayan davullu zurnalı Afrin Marşıyla ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrin kent merkezine girdik kontrolü sağladık açıklamasından sonra bana böyle bir ilham geldi. Oturup bu marşı yazdım. Marşı söyleyecek bir mehteran ekibi de bulamadım, ama davul zurna eşliğinde de pek ala bu marş söylenir diye düşündüm. Bu şekilde de kendim söyledim. Hem besteledim hem de güftesini de ben yaptım. Bu marşı Afrin’de şehit olan Mehmetçiğimize tüm şehitlerimize armağan ediyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti” şeklinde konuştu.

İŞTE O MARŞ

Muhtar Semih Duyan’ın yazıp bestelediği Afrin Marşı şu dizelerden oluşuyor.

"Afrin boylarından yurduma bomba yağdı

Mehmedim memleketten zafer diye söz aldı

Başkomutan emretti

Afrin ileri

Afrin, Afrin, Afrin ileri

Ordumuz vuruyor hainleri

Türk’ün aklı ile alay edersen

Toprağına dönüpte gözünü dikersen

Allah’ın önünde yemin ederiz ki,

Afrin’e gireriz, Afrin ileri

Afrin, Afrin, Afrin ileri

Ordumuz vuruyor hainleri."

Son Güncelleme: 23.06.2018 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.