22 Şubat 2018 Perşembe 09:09
Sultan II. Abdülhamid Han, İstanbul Boğaz’ında anıldı

Osmanlı Devletinin 34’üncü Padişahı Sultan II. Abdülhamid Han, vefatının 100’üncü yılında Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde söyleşi ve fotoğraf sergisiyle anıldı.

Osmanlı Cihan Devleti’nin 34’üncü Padişahı Sultan II. Abdülhamid Han’ın vefatının 100’üncü yılında Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde söyleşi ve fotoğraf sergi düzenlendi.

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek yaptığı konuşmada, “Şüphesiz ki Osmanlı İmparatorluğuyla müsemma bir kentin bu güzel panoramasında böyle güzel bir programa katılabilmek, kendi adıma değerlendirirsem, bir şanstır. Sadece Osmanlı’ya değil, coğrafyamıza, dünya tarihine damga vurmuş bir sultan, bir devlet adamıdır Abdülhamid. Bu güzel programı düzenleyen belediyemize, bugün programlarında yer ayırıp bizleri aydınlatmaya gelen hocalarımıza teşekkür ediyorum ve hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi.

Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Abdülhamid’i anlatarak, “Abdülhamid Han eğitim, kültür, sağlık, alt yapı, yol çalışmaları gibi yaptığı eserler ile zaman geçtikçe değeri daha iyi anlaşılan bir hükümdar. Bu vesileyle böyle güzel ve anlamlı bir programı Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde işleyelim, anlatalım istedik. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Üsküdar İlçe Müftüsü Dr. Enver Osman Kaan, Abdülhamid Han ve şehitlerimiz için dua etti.

Sultan II. Abdülhamid Han’ın hayatının anlatıldığı söyleşi ve sergiye Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar İlçe Müftüsü Dr. Enver Osman Kaan, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Çoşkun Yılmaz, Prof. Dr. Azmi Özcan ve Üsküdarlı birçok vatandaş katıldı.

Son Güncelleme: 07.02.2019 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.