İto Başkanı: Bankaların Mazereti Kalmadı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Merkez Bankası'nın faiz kararını olumlu buldu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Merkez Bankası'nın faiz kararını olumlu buldu. Çağlar, "Üst üste dört kez faiz üst banttan indirildi. 50 baz puanlık son indirimle bankaların Mart'ta yüzde 9 olan ortalama fonlama maliyeti yüzde 8'e gerileyecektir. Bankaların artık mazereti kalmadı." dedi.

Brexit oylaması, Fed faizi gibi tartışmaların belirleyici rolüne de işaret eden Çağlar, Merkez Bankası'nın bu dönemi en iyi şekilde geçireceğini dile getirdi.

İTO Başkanı Çağlar, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası'nın reel sektörün kaynak maliyetini düşürmesine destek veren pozitif yaklaşımının ara verilmeden sürmesini arzu ediyoruz. Politika faizinin düşürülmesine destek verecek makro koşulları da bir an önce yakalayacağımıza inanıyoruz."

Ağrı'da Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme